Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

Συνάντηση του Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Συρόπουλου με την Κοσμήτορα του Wales University, Rhodes Island, των ΗΠΑ 
Δελτίο Τύπου
Ρόδος 9/06/2016

Την Πέμπτη 9/6/2016 η Κοσμήτορας των Διεθνών Προγραμμάτων και Ανάπτυξης (Dean of International Programs & Development) του Johnson & Wales University, at Providence, Rhode Island των ΗΠΑ, Dr Shelley Stephenson επισκέφτηκε στο γραφείο του τον Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρο Συρόπουλο.

 Η κα Stephenson βρέθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο συναντήσεων με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την ανάπτυξη προγραμμάτων συνεργασίας του Πανεπιστημίου της με ελληνικά πανεπιστήμια.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στη Ρόδο ο κ. Συρόπουλος και η κ. Stephenson αποφάσισαν την άμεση σύναψη Ιδρυματικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων και τη συνεργασία σε επίπεδο έρευνας και ανταλλαγής φοιτητών/τριών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

Ξεχωριστές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με την αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου η οποία εκπροσώπησε τον Δήμο Ροδίων, καθώς  μεταξύ άλλων, διερευνήθηκε και  και η προοπτική συνεργασίας σε επίπεδο συμμετοχής των ξένων φοιτητών σε μονάδες παραγωγικών φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων.