Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

«ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»
Δελτίο Τύπου - Έκθεση 
Μανιατάκειον Ιδρυμα - Αρχοντικό Ταρσούλη

3 Αυγούστου – 15 Αυγούστου 2016  

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εγκατάσταση σύγχρονων εικαστικών έργων έντυπης τέχνης, comics, video, animation και καλλιτεχνικών βιβλίων.

 Βουτιά στον Ψηφιακό Πολιτισμό

Φιλοδοξία της έκθεσης είναι η παρουσίαση νέων έργων, τα οποία σχεδιάστηκαν και τυπώθηκαν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών 2014-2015 για την εφαρμογή και εμπέδωση σύγχρονων προσεγγίσεων μορφών Τέχνης καθώς και ανάπτυξη ειδικών τεχνολογικών δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με γνώμονα τον Ψηφιακό πολιτισμό. Μέσα από τα έργα αναδεικνύεται η εξοικείωση των 120 καλλιτεχνών-αποφοίτων με τη σύγχρονη καλλιτεχνική και τεχνολογική έρευνα και τα Νέα Μέσα, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

 Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας τεσσάρων Πανεπιστημιακών Τμημάτων: του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κάθε Τμήμα προσέφερε στην έκθεση τη δική του, ιδιαίτερη οπτική και όλα μαζί λειτούργησαν συμπληρωματικά προκειμένου να συμβάλουν στη διεύρυνση της εικαστικής αντίληψης των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

Η έκθεση ταξίδεψε ήδη στο Αρχοντικό Γεωργιάδη - Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης και στο Κέντρο Χαρακτικής «Ήλιος» της Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα παρουσιάστηκε από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στο Λουτρό των Αέρηδων.

 

Το φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης φιλοξενεί την έκθεση στο  Μανιατάκειον Ιδρυμα – Αρχοντικό Ταρσούλη.  

Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016, ώρα 20.30

Τόπος: Μανιατάκειον Ιδρυμα – Αρχοντικό Ταρσούλη

            Κορώνη Μεσσηνία

Διάρκεια Έκθεσης: 3 Αυγούστου – 15 Αυγούστου 2016

 

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

relations@aegean.gr

FYSEI THESEI AIGAIO.jpg