Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α-ΣΕΠ2016 ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ 30/6 – 5/7/2016
24/06/2016

Το θερινό σχολείο «Αξιοπιστία & Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας» Α-ΣΕΠ2016 συνδιοργανώνεται από τα Τμήματα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά σε συνεργασία με το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (ΕΣΙ). Η εναρκτήρια ομιλία του σχολείου με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΕΣΙ Καθηγητή Χαράλαμπο Δαμιανού (Πανεπιστήμιο Αθηνών) είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, 5:00-6:00 μμ στην αίθουσα Ι1 της πρώην Εμπορικής Σχολής στο Καρλόβασι. Την καταληκτική ομιλία του σχολείου την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 6:30-7:30 μμ θα δώσει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νάντης (Γαλλία) Philippe Castagliola.

Η ποιότητα και η αξιοπιστία αποτελούν το ζητούμενο, τόσο για τις ίδιες τις βιομηχανίες όσο και για τους καταναλωτές. Την ίδια στιγμή αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη του κλάδου και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας, αφού είναι ευνόητο πως η χαμηλή ποιότητα οδηγεί σε μειωμένη κατανάλωση και αυτή, με τη σειρά της, σε πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης. Η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας αποτελεί θεμέλιο λίθο για την επιβίωση μιας βιομηχανίας/επιχείρησης στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το κύριο επιστημονικό εργαλείο για τον έλεγχο και τη βελτίωση της ποιότητας αποτελεί η Στατιστική και, πιο συγκεκριμένα, «η Αξιοπιστία και ο Στατιστικός Έλεγχος Διεργασιών».

Η εναρκτήρια ομιλία του σχολείου είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επαφή με ένα επιστημονικό εργαλείο τόσο αναγκαίο στη βιομηχανία, τη βιοτεχνία, σε μηχανικούς  παραγωγής και διοίκησης, υπεύθυνους ελέγχου ποιότητας και μέλη της διοίκησης.      


Πληροφορίες: http://actuarweb.aegean.gr/summerschool/a-sep2016/index.html