Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής AegeanRobotics Competition 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 09.05.2017 

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Σ. (κέντρο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών) και τις Σχολικές Δραστηριότητες της ΔΙ.Δ.Ε. ΣΑΜΟΥ και το ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ - ΔΟΠΠΟΝΑΣ διοργάνωσε πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής AegeanRobotics Competition 2017 το Σάββατο 6 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου στο Καρλόβασι της Σάμου.  

 

Ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε με δύο μέρη α) Προκριματικός WRO β) Γενικός Διαγωνισμός, αλλά μόνο ο Γενικός Διαγωνισμός διεξήχθη καθώς δεν υπήρξαν δηλώσεις για το WRO.


Στο Γενικό Διαγωνισμό, 12 ομάδες από τις 13 που δήλωσαν αγωνίστηκαν στα αγωνίσματα:
1. Mini Sumo
2. Line Follower
3. Ελεύθερη Παρουσίαση
4. Διάσωση (Bear Rescue)
Οι νικήτριες ομάδες Samians1 (2o Γυμνάσιο Σάμου, LineFollower), RoboSumo (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Mini Sumo), SOLAR TRACKER (ΕΠΑΛ Σάμου, Ελεύθερη παρουσίαση) θα μεταβούν στην Πράγα για να συμμετάσχουν στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής Robotic Day 2017.


Στο αγώνισμα ελεύθερης παρουσίασης οι ομάδες SOLAR TRACKER (ΕΠΑΛ Σάμου) και ElGreco (AegeanRobotics) τερμάτισαν με παρόμοια βαθμολογία αλλά η δεύτερη αδυνατεί να ταξιδέψει λόγω εξεταστικής περιόδου.
Επιπλέον, τα μέλη των συμμετεχόντων ομάδων θα παρακολουθήσουν δωρεάν το εξ’αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο της AegeanRobotics «Εκμάθηση Ρομποτικής με Arduino» για ηλικίες 15-19 χρόνων, 7-12 Ιουλίου.
Η διοργάνωση του διαγωνισμού είναι μέρος της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Διατριβής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του τμήματος, Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά ΢υστήματα, των κ.κ. Δημήτρη Χατζή και Δημήτρη Λειβαδίτη.


Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή:
Δημήτρη Σαμπαχανιώτη - Διευθυντή β’βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου
Δημήτρη Κονδύλη - Διευθυντή ΚΕΠΛΗΝΕΣ Σάμου
Ευστάθιο Σταματάτο - Διευθυντή εργαστηρίου Σεχνητής Νοημοσύνης, Παν/μιο Αιγαίου
Νίκο Βασιλόπουλο - Τποψήφιο μεταδιδάκτορα ρομποτικής, εργαστηρίου Σεχνητής Νοημοσύνης, Παν/μιο Αιγαίου
Δημήτρη Λειβαδίτη – Msc εργαστηρίου Σεχνητής Νοημοσύνης, Παν/μιο Αιγαίου

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Aegean Airlines, Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Ελληνική Εταιρεία Σεχνητής Νοημοσύνης, BIOMED.

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα: https://www.youtube.com/watch?v=6glQv7aJ7l0