Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  

ΜΟΥΣΕΙΟ TERIADE      

Μουσική Εκδήλωση Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας και Μουσείου Teriade

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Μυτιλήνη 03/05/2017 

Το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Μουσείο Teriade, έχοντας ως βασικό αντικείμενο την καλλιέργεια και προαγωγή της γνώσης για τον πολιτισμό και την πολιτισμική κληρονομιά, η οποία εκφράζεται και μέσω της τέχνης της μουσικής, θα παρουσιάσει το μουσικό σχήμα “Alejandro Bettinotti y los Esquifuzes”, από την Αργεντινή, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου.  

 

Το συγκρότημα Alejandro Bettinotti y los Esquifuzοs” που δημιουργήθηκε πριν δεκαπέντε χρόνια στο Buenos Aires, πειραματίζεται μουσικά με τη μίξη του tango με διαφορετικά μουσικά είδη όπως η candombe αλλά και πιο σύγχρονα όπως η ραπ κ.α. Παράλληλα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Αργεντινής, περιοδεύει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, με στόχο να ανοίξει ένα διαπολιτισμικό διάλογο με όχημα τη μουσική, για την ταυτότητα και το πολιτικό και κοινωνικό στίγμα που αυτή φέρει και εκφράζει διαχρονικά. Μέσω των μουσικών παρουσιάσεών τους που γίνονται με τη μορφή συναυλίας και ταυτόχρονη παρουσίαση των στίχων, δίνουν μία εικόνα της σύγχρονης ζωής της Αργεντινής.  

Η εκδήλωση είναι διήμερη και θα γίνει με παράλληλες δράσεις όπως παρουσίαση μονόπρακτων από τη φοιτητική θεατρική ομάδα, «Πρόβα», χορευτικό workshop, από την ομάδα του αργεντίνικου tango στο «Εν Χορώ» (χορηγού της εκδήλωσης) κ.α. 

Την πρώτη μέρα, το Σάββατο 13 Μαΐου, θα φιλοξενηθεί στο Mουσείο Teriade με ώρα έναρξης 18:00.

Τη δεύτερη μέρα, την Κυριακή 14 Μαΐου, θα φιλοξενηθεί στο Παραδοσιακό Καφενείο «Πανελλήνιο» με ώρα έναρξης 19:00.