Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου HΕΝΑΝ της Κίνας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο .   

Το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου θα δεχθεί αντιπροσωπεία του Παν/μίου HENAN της Κίνας, στο πλαίσιο ενεργοποίησης ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ των αντίστοιχων Σχολών Ανθρωπιστικών Επιστημών (Σ.Α.Ε.) της Ρόδου και του College of History & Culture, Division of Archaeology, University Henan, αλλά και συνολικότερα, και με άλλα Τμήματα και Σχολές του Παν/μίου μας.

Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε από τον Καθηγητή Ιωάννη Λυριντζή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών (Τ.Μ.Σ.), η πρόσκληση απευθύνθηκε από τον Αναπλ. Πρύτανη, Αναπλ. Καθηγητή κ. Σ. Συρόπουλο, και έχει δρομολογηθεί πρόγραμμα συνεργασίας σε ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο και μέσα στο πλαίσιο του έτους Φιλίας Ελλάδας-Κίνας.

Σκοπός της επίσκεψης είναι:

  • Η καθιέρωση φιλικών επαφών μεταξύ των δύο πανεπιστημίων με ανταλλαγές ιδεών, απόψεων και προετοιμασία υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας
  •  Η διερεύνηση συνεργασίας σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα και κοινές ερευνητικές πρωτοβουλίες
  • Η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας σε έρευνες σχετικές με τους πολιτισμούς στην περιοχή του Κίτρινου ποταμού και παράλληλες συγκρίσεις με τους αντίστοιχους ελληνικούς πολιτισμούς.

 

Η 5μελής Κινεζική αποστολή αποτελείται από τους:

  1.  Καθ. GUAN Aihe Πρόεδρος Συμβουλίου Παν/μίου Henan
  2.  Καθ. HAN Shoufu Διευθυντής/ Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων Henan University
  3.  Καθ. YANG Guoan Διευθυντής/ Τμήμα Ερευνών Κοινωνικών Επιστημών Henan University
  4.  Καθ. MA Xiaoyong Διευθυντής/ Διεύθυνση Διεθνών Ανταλλαγών Henan University
  5.  Καθ. MIAO Changhong Διευθυντής/ Ερευνητικό Κέντρο Πολιτισμών Κίτρινου Ποταμού & Αειφόρου Ανάπτυξης, Henan University

Οι πέντε διακεκριμένες ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το Παν/μιο HENAN επισκέπτονται την Ρόδο στις 23 Μαρτίου, οπότε και θα έχουν συνάντηση με την Κοσμητόρισσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθηγήτρια Έ. Θεοδωροπούλου, τον Αναπλ. Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Αναπλ. Καθηγητή κ. Σ. Συρόπουλο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Καθηγητή Ιωάννη Σεϊμένη, με θέμα την δρομολόγηση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων Σχολών. Στη συνέχεια, προγραμματίζεται γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και έναρξη προγράμματος συνεργασίας.