Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

Στο Ακαδημαϊκό Τέταρτο

Τηλεόραση της Βουλής κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16.00 

Τελειόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου (τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας) δημιουργούν την ΠΡΩΤΗ τηλεοπτική σειρά εκπομπών ντοκιμαντέρ στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης,  που παράγεται αποκλειστικά από φοιτητές!
https://www.facebook.com/stoakadimaikotetarto?fref=ts   

 

Ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα η προβολή στην Τηλεόραση της Βουλής του β’ κύκλου επεισοδίων ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΤΕΤΑΡΤΟ που ετοιμάζει η ομάδα των φοιτητών του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2015. Το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου είχε τίτλο  "Σπουδάζοντας στη Μυτιλήνη": ο Βασίλης επιστρέφει στο νησί για να πάρει το πτυχίο του και μοιράζεται μαζί μας εντυπώσεις και αναμνήσεις ως τέως φοιτητής του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.

Τα ντοκιμαντέρ της σειράς ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΤΕΤΑΡΤΟ είναι 15 λεπτών το καθένα και πραγματεύονται θέματα σχετικά με τη σημερινή ζωή και κουλτούρα των φοιτητών διαφόρων τμημάτων στην Ελλάδα εντός κι εκτός  Πανεπιστημίου, αλλά μετά τις ώρες διδασκαλίας (εξ ου και ο τίτλος της σειράς). Τα θέματα αφορούν τη συμμετοχή των φοιτητών σε φοιτητικές ομάδες εθελοντισμού, εργαστήρια για ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρμογών, διεθνείς διαγωνισμούς, πολιτιστικές ομάδες αλλά και σύγχρονα προβλήματα ανεργίας, εργασίας ταυτόχρονης με σπουδές και δυσκολίας φοίτησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Κάθε ένα από τα επεισόδια αποτελεί μια αυτοτελή ιστορία που  περιστρέφεται γύρω από έναν πρωταγωνιστή, ο οποίος με τις πράξεις του και το λόγο του οδηγεί το θεατή στο θέμα.

Ένα από τα επεισόδια του β’ κύκλου (2016) με τίτλο «Εκπαιδεύοντας το βλέμμα» πήρε το πρώτο βραβείο στον  3ο Πανελλήνιο Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό Ιστορικού τοκιμαντέρ 2016.

Πρόκειται για την πρώτη σειρά εκπομπών στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης που παρήχθησαν αποκλειστικά από το δυναμικό ενός ΑΕΙ για λογαριασμό δημόσιου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας: η έρευνα, ο σχεδιασμός, το σενάριο, η εκτέλεση, η εικονοληψία, η ηχοληψία και το μοντάζ πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά από τους τελειόφοιτους του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του πανεπιστημίου Αιγαίου. Μέχρι στιγμής στις ομάδες παραγωγής έχουν συμμετάσχει ή συμμετέχουν οι φοιτητές  Κατερίνα Μέξη, Γιώργος Μανδελένης, Νεφέλη Βάθη, Γιώργος Δελημήτρου, Γαλάτεια Ταξίδη , Βασιλεία Ελευθερίου, Βασίλης Καπνής, Λίτσα Λυρώνη, Σωτήρης Γεννάτος, Γιώργος Καψανάκης, Κώστας Φιντικάκης, Γιάννης  Κοκκόσης-Άιχερτ, Στάθης Κεφάλας, Γιάννης Τσακμακίδης, Εύη Μαρία Πιτσιάβα, Νεφέλη Κουλουριώτη και Χριστίνα Σταμπολίδου.  Η ευθύνη της παραγωγής είναι του Επίκουρου Καθηγητή σκηνοθεσίας και σεναριογραφίας του Τμήματος Ιωάννη Σκοπετέα και του Συμβούλου Προγράμματος του Καναλιού της Βουλής Άρη Φατούρου.

Στην Τηλεόραση της Βουλής κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα. Πληροφορίες και ενημέρωση https://www.facebook.com/stoakadimaikotetarto?fref=ts

 

 

Μυτιλήνη, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ
e-mail:relations@aegean.gr