Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

CERN ATLAS MUON Workshop
Δελτίο Τύπου
 

 
Χίος, 30 Σεπτεμβίου 2016

Η συνάντηση Ομάδας Εργασίας CERN ATLAS MUON, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και από πλευράς συμμετοχής η οποία πλησίασε το εκατό τοις εκατό.  

 

Η οργανωτική επιτροπή, η οποία αποτελείτο από: τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Γκιάλα, τον Αναπληρωτή Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης  κ. Κώστα Παπαγεωργίου, την Υπεύθυνη Συντονισμού κ. Ισαβέλλα Α. Μπουρνιά, τον Υπεύθυνο Επικοινωνιών κ. Γεώργιο Μελέκο,  τον Διδάσκοντα κ. Κωνσταντίνο Θεοδοσίου, τους Διδακτορικούς φοιτητές κ. Ιωάννη Μάνθο και Αθανάσιο Αντωνίου, τους υπαλλήλους του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Αυγερινό και Στέλιο Μαΐστρο τον υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιώργο Παντελούκα, καθώς και τον φοιτητή του ΤΜΟΔ κ. Χρήστο Ξυδιά, υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου η παραμονή των συνέδρων να είναι όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη και ομαλή.  Η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας CERN ATLAS MUON στην Χίο αναμεταδόθηκε ζωντανά με Live Streaming.

Στον χαιρετισμό της, μία εκ των επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας, της Δρ. Stephanie Zimmermann, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, είπε «…δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο τόπος διεξαγωγής για την συνάντηση της Ομάδας Εργασίας  CERN ATLAS MUON από τη Χίο, τόσο για την οργάνωση, όσο και για τη φιλοξενία, όσο και για το ωραίο νησί σας … είναι νομίζω, ίσως η πιο ωραία συνάντηση από όλες όσες θυμάμαι».

Ενώ, ο έτερος επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας ΜUON, o Δρ. Christoph Amelung αφού ευχαρίστησε προσωπικά ένα - ένα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είπε «… μας δείξατε την άψογη οργάνωσή σας, μας παρουσιάσατε το θαυμάσιο νησί σας, μας δείξατε την ευγενική φιλοξενία σας, τον πλούσιο πολιτισμό σας, την γευστικότατη κουζίνα σας, ήταν μία καταπληκτική συνάντηση. Σας είμαστε ευγνώμονες και θα επιδιώξουμε να ξαναρθούμε».

Οι Σύνεδροι είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Μουσείο Μαστίχας, το Πυργί και τα Μεστά, όπου ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Μεστών τους παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς ενώ  κέρασε τους συνέδρους τοπικά προϊόντα.  Επίσης, είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν Ελληνική κουζίνα, χορό, μουσική, υπό τους ήχους της Γιάννας Φαφαλιού και κ. Λευτέρη Τομάζου.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν και συνέδραμαν το έργο της. Συγκεκριμένα: Το Παράρτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Χίου, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Δημήτρη Καράλη, το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χίου, την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, τον κ. Γιώργο Τούμπο, το Μουσείο Μαστίχας, τον κ. Δημήτρη Γαβαλά, τα Τοπικά ΜΜΕ, το Πολιτιστικό Σύλλογο Μεστών, το Πρόεδρο της κοινότητας Μεστών κ. Ηλία Αυγουστίδη και τους κατοίκους των Μεστών για την φιλοξενία τους.