Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2016 – ΔΙΠΛΗ & ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΚΥΡΟΥ!!!

Δευτέρα,  9 Ιανουαρίου  2017  

 Στις κορυφαίες περιβαλλοντικές δράσεις στη Χώρα συγκαταλέγεται η συνεργασία του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου.

 Environmental AwardsΣε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, στις 20 Δεκεμβρίου 2016, περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι Δημόσιων Φορέων παρακολούθησαν την απονομή βραβείων στις καλύτερες πρακτικές της χώρας για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αειφορία, οι οποίες διακρίθηκαν μέσω αδιάβλητης διαδικασίας, από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή επιστημόνων και experts σε θέματα περιβάλλοντος.

Στα Βραβεία Περιβάλλοντος 2016 το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου οχι μόνο συμετείχαν στίς  βραβεύσεις, αλλά κατέκτησαν τα δύο κορυφαία βραβεία! 

·        Το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Οrganization & Process Innovation Environmental Public Sector, για το πρόγραμμα «Σκύρος 2016» και το Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου, υπό τον τίτλο «Το γαλάζιο Λιμάνι με την «πράσινη» απόχρωση». Ο τίτλος αυτός για το Λιμάνι της Σκύρου καθώς και η συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου με το  Πανεπιστημίο Αιγαίου  αναγνωρίστηκαν και επίσημα απο τα Ηνωμένα Εθνη και οι κοινές τους περιβαλλοντικές δράσεις τελούν και επισήμως υπο την Αιγίδα τους.

·        Το Τιμητικό Βραβείο της εκδήλωσης για την συνεργασία τους με αποκορύφωμα την Βράβευση της ομάδας ¨Σκύρος 2016» στο Μαρακές του Μαρόκο για το δημοφιλέστερο βίντεο στο διαγωνισμό μεταξύ 153 Χωρών με θέμα την κλιματική αλλαγή, βράβευση που έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το κλίμα τον ΝΟΕ/2016η οποία διοργανώθηκε απο τα Ηνωμένα Έθνη.

 Environmental Awards

Τα Βραβεία παρέλαβαν η Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Σκαναβή, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, κος Κυριάκος Αντωνόπουλος,  πλαισιωμένοι από φοιτήτριες και φοιτητές της ομάδας «Σκύρος 2016» οι οποίοι μαζί με δεκάδες άλλους, κατά τις θερινές περιόδους του 2015 και του 2016 δραστηριοποιήθηκαν στο Λιμάνι της Λιναριάς-Σκύρου στο πλαίσιο της  πρακτικής τους άσκησης.

Environmental Awards

 Περιβαλλοντικές ενημερώσεις, Περιβαλλοντική κατασκήνωση, Τουριστικό και Θαλασσιο Παρατηρητήριο, προβολές και εκδηλώσεις, Περιβαλλοντική φροντίδα κ.α αποτέλεσαν τον κορμό των δράσεων της πρακτικής ασκησης των φοιτητών στο Λιμάνι της Σκύρου, τα 2 τελευταία χρόνια, και συνεισέφεραν τα μέγιστα στην δημοφιλία και την εξωστρέφεια του Λιμένα που θεωρείται το πληρέστερο και φιλικώτερο Δημόσιο Λιμάνι της Χώρας.

Environmental Awards 

Οι Βραβεύσεις  αυτές  ήλθαν  ως συνέχεια των προηγούμενων περιβαλλοντικών βραβεύσεων του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείου Σκύρου, στα Βραβεία Περιβάλλοντος του 2015 και των Βραβείων Οικόπολις 2016,

και αποτέλεσαν δυο ακόμα κρίκους στην αλυσίδα της Αριστείας αυτής της συνεργασίας. Τα «μάτια» της περιβαλλοντικής κοινότητας ειναι πλέον στραμένα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μέσα απο αυτές τις διακρίσεις  έχουμε όσο ποτέ πρίν, την ευθύνη της άσκησης υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς με την διαφύλαξη του εξαιρετικού περιβάλλοντος της χώρας μας, αλλά και την ευαισθητοποίηση της διαδόχου γενιάς με στόχο την συνέχιση των προσπαθειών για τη βελτίωση της καθημερινότητας με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

 Environmental Awards