Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

Κορεατική Εβδομάδα στην Χίο 
Δελτίο Τύπου
 

 
15 Σεπτεμβρίου 2016
Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας 

Η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας οργανώνει Κορεατική Εβδομάδα στην Χίο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2016. Η παραπάνω εβδομάδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πραγματοποιείται στα πλαίσια ενίσχυσης των πολιτιστικών ανταλλαγών και της αμοιβαίας κατανόησης των δύο λαών. Συνημμένο ακολουθεί το πρόγραμμα της Κορεατικής Εβδομάδας.   


1. Η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας οργανώνει Κορεατική Εβδομάδα στην Χίο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2016. Η παραπάνω εβδομάδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πραγματοποιείται στα πλαίσια ενίσχυσης των πολιτιστικών ανταλλαγών και της αμοιβαίας κατανόησης των δύο λαών. Συνημμένο ακολουθεί το πρόγραμμα της Κορεατικής Εβδομάδας.

2. Δεδομένου ότι πολλοί ηγέτες της Ελληνικής Ναυτιλιακής βιομηχανίας κατάγονται από τη Χίο, οι εκπρόσωποι Κορεατικών Επιχειρήσεων της Ναυπηγικής βιομηχανίας θα συνοδεύσουν στη Χίο τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα κ. Ahn Youngjip, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να συναναστραφούν με μέλη της Ελληνικής Ναυτιλιακής βιομηχανίας.

3. Η Κορεατική Πρεσβεία δίνει υψηλή προτεραιότητα στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Κορέας και γι’ αυτό οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη (Ηράκλειο). Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας θα συνεχίσει να καταβάλλει ειλικρινείς προσπάθειες να προωθήσει περαιτέρω την αμοιβαία κατανόηση και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ της Κορέας και της Ελλάδας.
4. Πρόσφατα, η Κορεατική σύγχρονη πολιτιστική τάση γνωστή ως «Κ-Wave» γίνεται ολοένα και περισσότερο ένα παγκοσμιοποιημένο φαινόμενο.
Στην Ελλάδα, όλο και περισσότεροι νέοι γίνονται λάτρεις της Κορεατικής ποπ-μουσικής, κινηματογράφου και σαπουνόπερας. Έτσι, μέσω αυτών γνωρίζουν καλύτερα την Κορέα.

Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός Κορεατών επισκέπτεται την Ελλάδα για διακοπές ή για το μήνα του μέλιτος και γνωρίζει τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδος. Τέτοιες πολιτιστικές ανταλλαγές συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Για την περισσότερες πληροφορίες: κα. Aggeliki KO της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα. (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) gremb@mofa.go.kr, ☎ (30) 210 698 4080~2


Κορεατική Εβδομάδα στην Χίο : Πρόγραμμα

28 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη)
-18:00 Διάλεξη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα κ. Ahn Youngjip, με θέμα: «Εταιρικές σχέσεις μεταξύ της Κορέας και της Ελλάδας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην μεγάλη αίθουσα του κτιρίου Κοραής Α του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
-20:30 Γεύση Κορέας (κορεατικός μπουφές) κατόπιν προσκλήσεων.

29 Σεπτεμβρίου (Πέμπτη): Κορεατικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Ανοιχτό στο Κοινό (Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου)
-17:30 Προβολή ταινίας «Τhe Plan Man” (2014)
Κωμωδία,
Πρωταγωνιστούν: ο Jung Jae-young, και η Han Ji-min
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Plan_Man

-19:30 Cocktail

-20:15 Προβολή ταινίας “A Hard Day” (2014)
Ταινία δράσης, Αστυνομικό Θρίλερ,
Πρωταγωνιστούν: ο Lee Sun-Kyun και ο Jan In-sub
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Hard_Day

Είσοδος Ελεύθερη 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

relations@aegean.gr

FYSEI THESEI AIGAIO.jpg