Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ για την αλληλεγγύη, την αποδοχή του «άλλου» και την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας

"H πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας"

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Καθηγητή Ν. Ναγόπουλου, του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, συμμετείχε στη διαδραστική παράσταση: “Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας”. 

Mια παράσταση θεάτρου φόρουμ, δηλαδή ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, για την αλληλεγγύη, την αποδοχή του «άλλου» και την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος “κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. ”

Οι συμμετέχοντες/ουσες φοιτητές/τριες της πανεπιστημιακής μονάδας Μυτιλήνης, το Σάββατο 18.02.2017, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Λόφο Πανεπιστημίου, με τη βοήθεια πέντε θεατροπαιδαγωγών-εμψυχωτών, είχαν τη δυνατότητα αρχικά να ασκηθούν σε παιχνίδια ενεργοποίησης του σώματος και του νου, ως μέσου εισαγωγής στα θεατροπαιδαγωγικά εργαλεία και στις διαθεματικές έννοιες που ακολούθησαν. 

Στη συνέχεια παρακολούθησαν την παράσταση “Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” και πήραν μέρος σε συζήτηση πάνω στους χαρακτήρες του έργου μέσω της τεχνικής της «ανακριτικής καρέκλας».

Τέλος, συμμετείχαν στο «Φόρουμ», κατά το οποίο η παράσταση ξαναπαίχτηκε ώστε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν επί της σκηνής προσπαθώντας με αυτοσχεδιασμούς να ενδυναμώσουν τον χαρακτήρα που είχε ανάγκη και εν τέλει να οδηγήσουν την ιστορία σε ένα διαφορετικό τέλος.

Μυτιλήνη, 18.02.2017

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ