Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου

Νέα & Εκδηλώσεις Δελτία Τύπου  

Let’s do it Greece – Πανεπιστήμιο Αιγαίο
Η πράσινη εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου συντονίσθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα για το Περιβάλλον. 

4 ΑΠΡ 2017   

Το Πράσινο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου καθαρίζει ακτή Καλαμάρη

Με  38  εθελόντριες και εθελοντές του, το «Πράσινο»  Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετείχε στην   Πανελλαδική Περιβαλλοντική εκστρατεία «Let’s Do It Greece 2017”, την Κυριακή 2 Απριλίου.

 Το Πράσινο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου καθαρίζει ακτή Καλαμάρη

Με  38  εθελόντριες και εθελοντές του, το «Πράσινο»  Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετείχε στην   Πανελλαδική Περιβαλλοντική εκστρατεία «Lets Do It Greece 2017”, την Κυριακή 2 Απριλίου, με δύο δράσεις καθαρισμού του παράκτιου περιβάλλοντος: 

-          Στην Ακτή Κολύμβησης «Καλαμάρη», στην πόλη της Μυτιλήνης, με την καταδυτική ομάδα «Τρίτων», την ομάδα ΣΚΥΡΟΣ,   την ομάδα ανακύκλωσης R3-ΠΑ,  φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Περιβάλλοντος και μαθητική ομάδα  από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο του ΠΑ.

Ευχάριστη έκπληξη, η παρουσία ομάδας νέων από τον προσφυγικό καταυλισμό Μόριας, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό τους, συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην δράση καθαρισμού της παραλίας.

 

-          Στην παραλία Πέτρας, υποστηρίζοντας τη δράση του Lesvos Scuba Oceanic Diving Center. 

Το Πράσινο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου καθαρίζει ακτή ΚαλαμάρηΠερίπου 160 κιλά απορριμμάτων -ανακυκλώσιμων και μη- αποτυπώθηκαν, συλλέχθηκαν, καταγράφηκαν κι απομακρύνθηκαν από το βυθό και τις ακτές των δύο περιοχών. Αναμενόμενη, δυστυχώς, η κυριαρχία πλαστικών μπουκαλιών και τεμαχισμένων πλαστικών στην παραλία, αλλά και η συσσώρευση πλαστικών κατακερματισμένων σακούλων στο βυθό  των δύο περιοχών.

Το Πράσινο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου καθαρίζει ακτή Καλαμάρη

Μέσα από αυτή την συμβολική δράση καθαρισμού αναδείχθηκε,  για άλλη μια φορά,  το μεγάλο πρόβλημα της αλόγιστης απόρριψης στο περιβάλλον, άχρηστων για εμάς, αλλά  δύσκολα αποδομήσιμων και δυνητικά επικίνδυνων για τη θαλάσσια ζωή υλικών. Αναδείχθηκε επίσης,   το μέγεθος της επιπόλαιης και  σπάταλης ατομικής συμπεριφοράς,  με την απόρριψη οικονομικά  αξιοποιήσιμων  και εύκολα ανακυκλώσιμων υλικών και συσκευασιών.

Το Πράσινο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου καθαρίζει ακτή Καλαμάρη

Το Πράσινο Πανεπιστήμιο ευχαριστεί όλες κι όλους όσοι συμμετείχαν στην εθελοντική αυτή δράση. Ευχαριστεί και το «Lets Do it Greece” για την εξαιρετική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών της χώρας. 

Aς προσπαθήσουμε, όλοι οι εμείς, οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου, να παραμείνουμε καθημερινά συντονισμένοι στην προστασία και ανάδειξη του μοναδικού, πολύτιμου και ευαίσθητου φυσικού οικοσυστήματος των νησιών μας!

«Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!»- LDIG 2017  

Μυτιλήνη, 4 Απριλίου 2017, 

 «Πράσινο Πανεπιστήμιο»

τηλ..: 22510 36283 & 36402
e-mail: Gre
enUniversity@aegean.gr