ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΣΣΨΥ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΡΟΔΟΥΕίμαστε δίπλα σας από την αρχή έως το τέλος των σπουδών σας ...
Αν νοιώθετε την ανάγκη στήριξης, την ανάγκη να μοιραστείτε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς ή τους φόβους σας, επικοινωνήστε μαζί μας και δηλώστε συμμετοχή σε μια από τις ομάδες προσωπικής ανάπτυξης ή ατομικής συμβουλευτικής. Στον ΣΣΨΥ θα βρείτε ένα περιβάλλον ασφάλειας, πρόθυμο να σας υποδεχτεί και να σας στηρίξει.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Ο ΣΣΨΥ της Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου του Πανεπιστημίου Αιγαίου απευθύνεται κυρίως στους/στις φοιτητές /τριες όλων των Τμημάτων Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και στο Προσωπικό του Ιδρύματος.

ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ

Κτίριο Κλεόβουλος, στο ΙΣΟΓΕΙΟ (πρώην "Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας"), οδός Δημοκρατίας 1, Ρόδος

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

O ΣΣΨΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ:

 • Ιδρύθηκε το 2010 με πρωτοβουλία και απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΑΡΙΘΜ.17/04.06.2008) και λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2011 έως σήμερα.
 • Λειτουργεί ως ένα πλέγμα ψυχολογικής στήριξης των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου μας καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Απευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να δώσουν λύσεις σε κάποια προσωπικά τους προβλήματα και αναζητούν βοήθεια ή επιθυμούν να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους για σημαντικά θέματα που τους/τις απασχολούν.
 • Δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης ή ατομικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον απόλυτης εχεμύθειας και έχει ως στόχο να προάγει την επικοινωνία και μια δυναμική στήριξης.

Η Φοιτητική Ζωή…
Είναι μια δημιουργική περίοδος της ζωής που μας προσφέρει μεν τη δυνατότητα να ζήσουμε νέες εμπειρίες αλλά ταυτόχρονα, απαιτεί να προσαρμοστούμε στη συνθήκη του νέου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πλαισίου. Ο/η καθένας/καθεμία μας μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος/η με δυσκολίες που μπορεί να συνδέονται με τις προσωπικές μας σχέσεις, με αναπάντεχες απώλειες ή άλλα απρόσμενα γεγονότα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ

 • Η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας.
 • Η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και ερευνητικών δραστηριοτήτων.
 • Η συνεργασία με Κέντρα Ερευνών και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και φορείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης της τοπικής κοινωνίας.
 • Η σύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την ευρύτερη κοινότητα της Ρόδου.

Ο ΣΣΨΥ παρέχει στους/στις φοιτητές /τριες τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους/τις ειδικούς τα προβλήματα που τους/τις αφορούν σε ατομικές συναντήσεις, που διενεργούνται σε ένα πλαίσιο απόλυτης εχεμύθειας.

Δράσεις στο επίπεδο της πρόληψης (ομάδες αγωγής ψυχικής υγείας, ομάδες ευαισθητοποίησης, ομάδες εθελοντισμού, σεμινάρια, ομιλίες): Στόχος των δράσεων αυτών είναι η βελτίωση της ζωής των φοιτητών/τριών και η προώθηση της ψυχοκοικοινωνικής ανάπτυξης.

Η παρέμβαση στο επίπεδο δευτεροβάθμιας περίθαλψης (συμβουλευτική σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο): Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων που αναφύονται κατά την περίοδο της φοίτησης (δυσκολία επικοινωνίας, αίσθηση απομόνωσης, ψυχοσωματικές αντιδράσεις, παρατεταμένη θλίψη, δυσκολία ένταξης στην ομάδα των συνομηλίκων, παρατεταμένο άγχος, δυσκολία συγκέντρωσης κ.λ.π.).ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / ΡΑΝΤΕΒΟΥ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • Τσιμπιδάκη Ασημίνα, Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου, Επιστημονικά Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Ψυχολογικής Υποστήριξης Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου
 • Νικαλάου Ελένη, Λέκτορας Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Ψυχολογικής Υποστήριξης Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου
 • Τσαμπαρλή Αναστασία, Ομότιμη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου
 • Σπίγγου Γαβριέλα, Κλινική Ψυχολόγος, MSc

Τηλεφωνικά:

2241099096

Ομάδα Συμβουλευτικού Σταθμού:

Μέσω Ομάδας Συμβουλευτικού Σταθμού Πανεπιστημίου Αιγαίου – Παράρτημα Ρόδου στο

Email:

Μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος: symvouleutikos-stathmos-rodou@aegean.gr
Μέσω της παρακάτω πλατφόρμας επικοινωνίας:


* Υποχρεωτικά Πεδία