Οι μεγαλύτερες ιδιοφυίες του κόσμου:

Άλμπερτ Αϊνστάιν

 

   Το όνομα του γνωστού σε όλους Αϊνστάιν ίσως μας φανεί λίγο αστείο στη μετάφρασή του, γιατί Αϊνστάιν στα Γερμανικά σημαίνει «ένα τούβλο» και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο, γιατί ο Αϊνστάιν είναι μία από τις μεγαλύτερες μεγαλοφυΐες του κόσμου!    

 

Βιογραφία

 

1879  Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες όλου του κόσμου, γεννιέται στη μικρή πόλη Ουλμ της Γερμανίας στις 14 Μαρτίου. Τον επόμενο χρόνο (1880) μετακομίζουν οικογενειακά στο Μόναχο, όπου ο πατέρας και ο θείος του άρχισαν να εργάζονται σε ένα μικρό ηλεκτροτεχνικό εργοστάσιο. Εκεί, ο Άλμπερτ περνά τα πρώτα χρόνια της σχολικής του ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Άλμπερτ δεν ήταν πολύ καλός μαθητής στο Λύκειο. Επίσης σπούδασε μουσική και έγινε ένας ολοκληρωμένος βιολιστής.

 

1894  Αργότερα, μετακομίζουν στο Μιλάνο, όπου ανοίγουν άλλη βιοτεχνία. Ο Άλμπερτ μένει στο Μόναχο με σκοπό να τελειώσει τις σπουδές του. Ο θείος του, όταν ήταν μικρός ο Άλμπερτ, του έδειξε τη μαγεία των μαθηματικών και θα μπορούσαμε να πούμε, ότι τον παρακίνησε να βρει την απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα που θα ασχοληθεί στο μέλλον, έτσι, ασχολείται με τα Μαθηματικά. Είναι γνωστό επίσης ότι σε ηλικία 15 ετών, απέδειξε το Πυθαγόρειο θεώρημα και σε ηλικία μόλις 12 ετών, θέλησε να αφιερωθεί στην επίλυση του γρίφου που λέγεται «σύμπαν».

 

1900  Αποφοιτά από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, που σήμερα είναι γνωστό ως ΕΤΗ.

 

1905  Ο Άλμπερτ ως νεαρός επιστήμονας, αρχίζει να δημοσιεύει τις εργασίες του, στο γνωστό τότε περιοδικό «Annalen der Physik». Η θεωρία της Σχετικότητας που θα τον ταλαιπωρούσε σε όλη του τη ζωή είχε γεννηθεί. Εκείνα τα χρόνια, ήταν κατώτερος υπάλληλος στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας στη Βέρνη.

1909 Η ζωή του αλλάζει καθώς εκλέγεται καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και το 1912 εκλέγεται στο Πολυτεχνείο της ίδιας πόλης. Επίσης, το 1913 δέχεται θέση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

 

1914 Ξεκινά να δίνει διαλέξεις στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, ενώ η φήμη του μεγαλώνει όταν δίνει διαλέξεις για πρώτη φορά στην Αμερική, το 1921.

 

1916 Δημοσιεύει την πιο σημαντική του θεωρία, τη γνωστή «θεωρία της Σχετικότητας», που τότε ούτε οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να

κατανοήσουν.

 

1921 Βραβεύεται παίρνοντας το βραβείο Nobel, για τη συμβολή του στη «Θεωρητική Φυσική και ιδιαίτερα, την ανακάλυψη του φωτοηλεκτρικού φαινόμενου». Η απονομή έγινε το 1922, αλλά χωρίς τον Αϊνστάιν, που ήταν στην Ιαπωνία.