Χαιρετισμός
Ιστορία
  Πανεπιστημιακές Μονάδες
  Στατιστικά Στοιχεία

 

Πανεπιστημιακή Μονάδα Ρόδου

Η Πανεπιστημιακή Μονάδα της Ρόδου φιλοξενεί τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών η οποία περιλαμβάνει:

Περιλαμβάνει επίσης τις διοικητικές υπηρεσίες της Σχολής και των Τμημάτων, τη Βιβλιοθήκη (παράρτημα της κεντρικής βιβλιοθήκης). Η Σχολή στεγάζεται σε δύο μεγάλα διώροφα κτίρια (πρώην Σχολή Χωροφυλακής και πρώην Καζάρμα Ρεγγίνα), που φιλοξενούν αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες και γραφεία διδασκόντων, ενώ ένα νέο κτίριο ενοικιάζεται για την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της Σχολής. 

Η πόλη της Ρόδου είναι από τις πλουσιότερες πόλεις της Ελλάδας σε φυσική και δομημένη ομορφιά, ιστορία, πολιτισμό και δραστηριότητες. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού της Ρόδου και αποτελεί την πρωτεύουσα του Νομού Δωδεκανήσου. To μεσαιωνικό τμήμα της πόλης, με το εντυπωσιακό οχυρωματικό τείχος, δια- τηρεί αναλλοίωτο το μεσαιωνικό του χαρακτήρα και έχει αναγνωρισθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σήμερα, αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης πόλης, όπου αναπτύσσονται εμπορικές, τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ενώ περιλαμβάνει και κατοικήσιμες περιοχές. Στο σύγχρονο τμήμα της πόλης κυριαρχεί η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου τουριστικού θέρετρου, με επιβλητικά δημόσια κτίρια, μεγάλους και άνετους δρόμους με δενδροστοιχίες, πάρκα, παραλίες και ένα πλούσιο και πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο. 

To νησί της Ρόδου, με έκταση 1398 τετραγωνικά χιλιόμετρα αποτελεί το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, στο οποίο ζουν πάνω από 100.000 κάτοικοι. To ήπιο και γλυκό κλίμα, η καταγάλανη θάλασσα και οι καταπληκτικές παραλίες της, μαζί με τις ανέσεις της μοντέρνας ζωής, κάνουν τη Ρόδο έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους και τουριστικά αναπτυγμένους προορισμούς της Ελλάδας. Μια οροσειρά σαν ραχοκοκαλιά σχηματίζεται κατά μήκος του νησιού, με ψηλότερες κορυφές το βουνό Αττάβυρος, ύψους 1215 μ., τον Αρταμύτη, ύψους 850 μ. και τον Προφήτη Ηλία ύψους 800 μ. Ήμερα, καταπράσινα μικρά οροπέδια, γραφικοί κολπίσκοι, παραδοσιακά χωριά και η μοναδική κοιλάδα των πεταλούδων συνθέτουν το όμορφο και ενδιαφέρον περιβάλλον του νησιού. Η Ρόδος συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και άλλα νησιά του Αιγαίου. Συνδέεται, επίσης, ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και άλλα νησιά του Αιγαίου.

 
 
 
 

 

Κορυφή Σελίδας