Responsive image

Φοιτητές Πολιτιστικές Ομάδες

Εκτός από τις σπουδές, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διάφορες ομάδες και να αναπτύξουν δράσεις και πρωτοβουλίες με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Εκτός από τους φοιτητικούς Συλλόγους που λειτουργούν σε κάθε Τμήμα, με πρωτοβουλία φοιτητών ή άλλων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, έχουν δημιουργηθεί ήδη διάφορες ομάδες πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, φοιτητές με μεράκι και γνώση στην πληροφορική δημιούργησαν δικτυακές πύλες (portals) οι οποίες παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και ευκαιρίες επικοινωνίας.

Βρείτε την ευκαιρία να τις γνωρίσετε και, γιατί όχι, να ενταχθείτε ενεργά σε ορισμένες από αυτές.

Ένα πανεπιστήμιο... έξι νησιά... My Aegean: «Όλο το Αιγαίο μια γειτονιά!»

Το ΜyAegean είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να φέρει πιο κοντά φοιτητές, και όχι μόνο, από όλα τα νησιά του Αιγαίου! Μέσα σε αυτή τη δικτυακή πύλη μπορείς να ενημερωθείς για διάφορα και ποικίλα θέματα, καθώς λειτουργεί κι ως ένα ηλεκτρονικό περιοδικό. Αρθρα και ενημέρωση, από τους ίδιους τους φοιτητές. Μπορείς ακόμη να περάσεις στιγμές διασκέδασης ακούγοντας φοιτητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ή παίζοντας on-line παιχνίδια και να επικοινωνήσεις με άλλα άτομα μέσω των συζητήσεων (forum) και του chat. Επιπλέον, μέσα στην ΦωτοGallery μπορείς να βρεις πλούσιο υλικό (φωτογραφίες και video) από τις προηγούμενες Πολιτιστικές Εβδομάδες και την καθημερινή ζωή των φοιτητών, αλλά και να ανεβάσεις κι εσύ φωτογραφίες από την περιοχή ή το νησί σου. Ακόμα, μπορείς να συμμετέχεις στις εκδρομές που οργανώνονται με πρωτοβουλία των μελών της πύλης και σε συνεργασία με άλλες φοιτητικές ομάδες, γνωστές ως «myAegean eXperience». Ετοιμάσου λοιπόν να έρθεις και εσύ μαζί μας σε ένα ταξίδι σε όλο το Αιγαίο!

Στοιχεία Επικοινωνίας

http://my.aegean.gr/web/

Η ομάδα αυτή ασχολείται με την τέχνη της φωτογραφίας και ειδικότερα με την ασπρόμαυρη φωτογραφία (προς το παρόν). Στεγάζεται σε χώρο της Φοιτητικής Λέσχης (στο Λόφο Πανεπιστημίου), ο οποίος είναι πλήρως εξοπλισμένος και φυσικά διαθέτει σκοτεινό θάλαμο. Με κάθε ευκαιρία, οργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας. Μέσα από συζητήσεις κλειστού κύκλου επιμορφώνονται τα μέλη της, που μπορεί να είναι αρχάριοι ή έμπειροι στη φωτογραφία φοιτητές. Συχνά πραγματοποιούνται εκδρομές για την εξοικείωση με διάφορες τεχνικές και τη λήψη φωτογραφιών σε ειδικά θέματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ενασχόληση της ομάδας με την «πειραματική φωτογραφία», δηλαδή τη λήψη φωτογραφιών με αυτοσχέδιους μηχανισμούς (π.χ. σπιρτόκουτα).

Στοιχεία Επικοινωνίας

698 60 95 318

Η μουσική ομάδα αποτελείται από αρκετές μπάντες (επιμέρους ομάδες) που παίζουν rock, punk, reggae, metal και άλλα είδη μουσικής. Το μέγεθος της ομάδας δεν είναι σταθερό. Μπορεί να περιλαμβάνει 7-8 ενεργά μουσικά σχήματα, ενώ έχει φτάσει να φιλοξενεί και 17 μπάντες.

Χωρίς να έχουν τυπικούς κανόνες λειτουργίες, οι επιμέρους ομάδες συναντώνται στην αρχή του χρόνου για να καθορίσουν το πρόγραμμα χρήσης του χώρου τους στη Φοιτητική Λέσχη. Πρόκειται για ένα οργανωμένο studio με μόνωση που διαθέτει drums καθώς και τα κατάλληλα μηχανήματα (ενισχυτές κλπ.) για την υποστήριξη φωνής και των οργάνων που έχουν οι φοιτητές. Κατά τ’ άλλα, συναντώνται όλοι μαζί περίπου κάθε δύο μήνες για να διευθετήσουν οργανωτικά θέματα ή και συχνότερα, όταν ετοιμάζουν κάποια συναυλία.

Οι συναυλίες γίνονται συνήθως στους χώρους του Πανεπιστημίου ή σε πλατείες της πόλης. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν συστηματικά και μάλιστα βρίσκονται σε δισκογραφική φάση.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην ομάδα, μπορείτε να τη γνωρίσετε σε μια από τις συναντήσεις και, αν μπορείτε να φτιάξετε άλλη μια μπάντα, ακόμα καλύτερα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

698 60 53 092

Ο «Ορφέας» έχει αρκετά χρόνια λειτουργίας (από το 1992) και μεγάλη παράδοση στην οργάνωση και συμμετοχή σε χορευτικές εκδηλώσεις στα νησιά του Αιγαίου, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Πρόκειται για έναν οργανωμένο Σύλλογο με καταστατικό, ο οποίος ασχολείται κατά βάση με τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Στεγάζεται στη Φοιτητική Λέσχη και διαθέτει παραδοσιακές φορεσιές, που είναι απαραίτητες για τα χορευτικά. Οι συστηματικές συναντήσεις – πρόβες δίνουν την ευκαιρία σε φοιτητές που δεν γνωρίζουν χορούς να εξοικειωθούν με αυτούς και να γίνουν πλήρη μέλη του Συλλόγου. Όμως και εκείνοι που ήδη γνωρίζουν χορούς, μπορούν να βελτιωθούν, αφού διδάσκουν και διδάσκονται ταυτόχρονα από τα άλλα μέλη. Είναι μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό ενεργών μελών ομάδες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

orfeas_xoreutikos_syllogos@yahoo.gr
697 94 32 009
http://www.aegean.gr/orfeas

Οι φοιτητές / φοιτήτριες που τον απαρτίζουν ασχολούνται με μοντέρνο και νεοκλασικό χορό, oriental, Rn’B και άλλα είδη, ανάλογα με τις γνώσεις των μελών της ομάδας. Η εκμάθηση των χορών γίνεται από τα ίδια τα μέλη της ομάδας. Νέα μέλη που δεν γνωρίζουν καθόλου χορό, αλλά έχουν μεράκι να μάθουν είναι ευπρόσδεκτα. Συχνά αναρτώνται ανακοινώσεις σε διάφορα σημεία του Πανεπιστημίου, οι οποίες ενημερώνουν για τις συναντήσεις και τα μαθήματα. Με κάθε ευκαιρία παρουσιάζουν προγράμματα στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Τηλέφωνα:
Ασχολούμενη κυρίως με τις καταδύσεις, η ομάδα αυτή αποτελείται από φοιτητές που είναι εκπαιδευμένοι ή αρχάριοι δύτες. Δεν παραδίδει μαθήματα κατάδυσης, καθώς αυτό δεν επιτρέπεται, αλλά συνεργάζεται με σχολή εκπαίδευσης, η οποία κάνει ειδικές τιμές για φοιτητές.

Πρόκειται για ένα οργανωμένο Σωματείο (με καταστατικό) που υλοποιεί καταδυτικές δραστηριότητες με στόχο τη γνωριμία με το βυθό, τη δημιουργική αναψυχή αλλά και την προστασία του βυθού.

Τα μέλη της ομάδας συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα όπως η ‘Ωκεανογραφική περιβαλλοντική προκαταρκτική μελέτη υποθαλάσσιων περιοχών της Λέσβου για ανάπτυξη καταδυτικών πάρκων’ του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας.

Η φωτογράφηση του βυθού είναι μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες ασχολίες του «Τρίτωνα» ενώ οι καθαρισμοί βυθού που συχνά πραγματοποιούνται δείχνουν το ενδιαφέρον της ομάδας για τα θαλάσσια οικοσυστήματα.


Διεύθυνση ομάδας: Καταδυτική Ομάδα ΤΡΙΤΩΝ, Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας - Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Λόφος Πανεπιστημίου, TK 81 100, Μυτιλήνη

Στοιχεία Επικοινωνίας

triton@aegean.gr

Η αγάπη και το μεράκι μιας ομάδας φοιτητριών για το χορό οδήγησαν στη δημιουργία μιας πρωτοπόρας, δυναμικής και δημιουργικής ομάδας μοντέρνου χορού. Η ομάδα Adagio συγκροτήθηκε πρόσφατα και στεγάζεται στη Μυτιλήνη (Μυρογιάννη 1), σε μία κατάλληλα εξοπλισμένη αίθουσα που παραχωρείται από την Πολιτιστική Παρέμβαση "Πάραλος". Η ομάδα έχει ως σκοπό την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση καθώς και την ελεύθερη έκφραση κάθε μέλους της. Όλα τα μέλη της ομάδας συνεισφέρουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, για τη δημιουργία πρωτότυπων χορογραφιών με κομμάτια της επιλογής τους. Οι παραστάσεις και οι εμφανίσεις είναι ο τελικός στόχος της ομάδας, όπου αναγνωρίζεται το έργο, το ομαδικό πνεύμα καθώς και η καλή συνεργασία όλων των μελών της. Σε άμεση επαφή και στενή συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Κρήτης, η ομάδα Adagio βρίσκεται σε μία προσπάθεια πραγματοποίησης ενός Φεστιβάλ μοντέρνου χορού, το οποίο θα διεξάγεται κάθε χρόνο και όπου θα συμμετέχουν φοιτητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι, κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάζει τις χορογραφίες που δουλεύει καθώς και να ζει μία αξέχαστη εμπειρία!
Τηλέφωνα: 6947624483 (Τέση Ευελπίδου)

Για 19η χρονιά η φοιτητική θεατρική ομάδα ΠΡΟΒΑ συνεχίζει την πορεία της.Το Θεατρικό Σωματείο ΠΡΟΒΑ του Πανεπιστημίου Αιγαίου (μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοιτητικών Θεατρικών Ομάδων) ξεκίνησε την πορεία του το 1997 με το έργο "Χιονάτη". Συνέχισε με τα έργα:

 • "Ο Άγιος Βασίλης είναι σκέτη λέρα"
 • "Σώσε"
 • "Οι εκκλησιάζουσες"
 • "Γυάλινος κόσμος"
 • ... "Καλύτερα στα τέσσερα"
 • "Δέκα μικροί νέγροι"
 • "Κλέψε λιγότερο"
 • "Σκηνές από έναν κόσμο νεκρό"
 • "Εσωτερικές ειδήσεις"
 • "Οι περιπέτειες του θείου Πάπαρου"
 • "Στο πανηγύρι του Αγίου Οβιδίου"
 • "Τελεία.gr"
 • "Το Παιχνίδι της Σφαγής"
 • "Διαχρονική Συγχρονία"
 • "Δαιμονοϊστός"
 • "Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο"

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 21:00-00:00 και Κυριακή 14:00-17:00 στο κτήριο Χατζηγιάννειο( πλησίον παράταιρου) και είναι ανοιχτές για όλους.

Μπορείτε να γνωρίσετε την ομάδα μας και μέσα από το κανάλι μας στο youtube και το facebook

Στοιχεία Επικοινωνίας

provatheater@gmail.com
6986095318
https://www.youtube.com/channel/UC6UqGIhnF0rzrtGnNYLfI9g
https://www.facebook.com/groups/2574116 ... 0/?fref=nf

Δευτέρα και Τετάρτη 21:00- 00:00 και Κυριακή 14:00-17:00

Η κινηματογραφική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη, γνωστή και ως Κινηματογραφική Συμμορία, τον τελευταίο χρόνο ξανά δραστηριοποιήθηκε οργανώνοντας προβολές και ένα διήμερο φεστιβάλ Φιλμ Νουάρ. Η επιλογή των ταινιών που προβάλλονται κάθε Κυριακή στο κτήριο Παπαρίσβα, γίνεται από το σύνολο των μελών της ομάδας στην εβδομαδιαία συνάντησή τους. Διαθέτει ένα αρχείο περίπου 150 ταινιών σε VHS, το οποίο αρχικά παραχωρήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Δανείζεται επίσης ταινίες από καθηγητές του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Οργανώνει και παρουσιάζει κινηματογραφικά αφιερώματα σε συγκεκριμένους σκηνοθέτες, ηθοποιούς ή θεματικές ενότητες καθώς και μικρά φεστιβάλ. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή, ανεξάρτητα από το έτος και το Τμήμα σπουδών.

Στοιχεία Επικοινωνίας

kinimatografiki@lesvos.aegean.gr
698 30 70 432

Ο Ερωτόκριτος, λειτουργώντας από το 2008 με καταστατικό, διδάσκει κρητικούς χορούς. Φοιτητές και όχι μόνο από όλη την Ελλάδα μπορούν να διδαχτούν την κρητική παράδοση, να λάβουν μέρος σε παραστάσεις που διοργανώνει ο σύλλογος αλλά και το Πανεπιστήμιο καθώς και σε άλλες δραστηριότητες. Στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου (πρώην "Ευ Ζην") που βρίσκεται στην πόλη της Μυτιλήνης επί της οδού Ναυμάρχου Παπανικολή 11.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6982943392

Η αστρονομική ομάδα δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, εν έτη 2009. Είναι μία ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι, η διάδοση και συζήτηση θεμάτων αστρονομίας, αστροφυσικής, κβαντομηχανικής και άλλων σχετικών τομέων, ώστε αυτά να γίνουν προσιτά σε κάθε φίλο του διαστήματος και ερασιτέχνες αστρονόμους.
Κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται προβολή αστρονομικού ντοκυμαντέρ, ομιλίες, συζήτηση και αμέσως μετά παρατήρηση με τηλεσκόπιο. Επίσης, έκτακτες παρατηρήσεις με τηλεσκόπιο γίνονται και όταν συμβαίνει κάποιο αστρονομικό φαινόμενο (όπως η διάβαση της αφροδίτης μπροστά από τον ήλιο το 2012, έκλειψη σελήνης, σύνοδος πλανητών κ.α.).

"Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Lofos Radio» αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, Λέσβου. Η ραδιοφωνική ομάδα, γνωστή αλλιώς ως «Radio Lofos», άρχισε τη λειτουργία της μόλις τον Νοέμβριο του 2012 αλλά υπάρχει ήδη μεγάλη ευχαρίστηση και φιλοδοξία για το εγχείρημα.

Ο σκοπός της ομάδας είναι η άμεση ψυχαγωγία και ενημέρωση όλου του ακαδημαϊκού κόσμου, και όχι μόνο αυτού.

Στο πρόγραμμα του σταθμού υπάρχει θέση για οποιοδήποτε εκπομπή μουσικής, αλλά και οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγίας (και διασκέδασης), όπως επίσης υπάρχει θέση και για εκπομπές ενημερωτικού, ειδησεολογικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Επίσης, προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον διάφορες εκδηλώσεις για να μας γνωρίσετε, αλλά και να σας γνωρίσουμε, όπως επίσης διάφορα σεμινάρια και διαλέξεις πάνω στα συστήματα και τις εφαρμογές για την μετάδοση των εκπομπών.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιοτεχνίες για την παραγωγή και παρουσίαση εκπομπών, το μόνο που χρειάζεται είναι ενθουσιασμός και όρεξη. Συνεπώς η ομάδα είναι ανοιχτή για τον οποιοδήποτε φοιτητή που μπορεί να ενδιαφερθεί.

Στοιχεία Επικοινωνίας
email: radiolofos@aegean.gr
Facebook: http://www.facebook.com/Radio.Lofos
Twitter: http://twitter.com/RadioLofos
Ιστοσελίδα: http://my.aegean.gr/radio/Lesvos

Σε ενδιαφέρει το θέατρο;

Οι τεχνήτες είναι μια νέα φοιτητή θεατρική ομάδα που προσανατολίζεται στο κλασικό και ποιοτικό θέατρο. Με την συμμετοχή σου θα αποκτήσεις απαραίτητες βασικές γνώσεις, έναυσμα για πνευματική καλλιέργεια καθώς και την εμπειρία συμμετοχής σε θεατρικές παραστάσεις.Στοιχεία Επικοινωνίας
texnhtes@gmail.com
6978667625

Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00- 00:00

Είμαστε μια φοιτητική ομάδα που μας αρέσει το θέατρο. Αρχίζουμε με θεατρικά παιχνίδια τα οποία μας βοηθάνε να εξοικειωθούμε καλύτερα μεταξύ μας και να γνωρίσουμε το θέατρο. Στη συνέχεια διαλέγουμε κάποιο θεατρικο έργο το οποίο θα ετοιμάσουμε για να παίξουμε παράσταση. Οποιοσδήποτε μπορεί να προτείνει κάποιο έργο. Δεν είναι ανάγκη να έχετε ασχοληθεί με το θέατρο, αρκεί να σας αρέσει.

Στοιχεία Επικοινωνίας

698 79 22 393

Στοιχεία Επικοινωνίας

698 79 22 699