8-11 Ιουλίου, 2015

Ζευγάρι, Παιδί, Οικογένεια και οι Δεσμοί τους: από τη θεωρία στην Κλινική Πράξη

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας (International Psychotherapy Institute) σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνουν τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα : Ζευγάρι, Παιδί, Οικογένεια και οι Δεσμοί τους: από τη θεωρία στην Κλινική Πράξη.

Χώρος διεξαγωγής: Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΕΤΕ:
nfo@theipi.org, Τηλ.: 2103012157377
tsamparli@rhodes.aegean.gr

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

 • Θέμα:
 • Από:
 • Δραστηριότητα
 • Σταθμό

29 Απριλίου, 2015

Ανοιχτό Σεμινάριο: «Σχολικός Εκφοβισμός: Μύθοι & Πραγματικότητα»

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας,

ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών σας προσκαλεί στην προσεχή ανοιχτή του εκδήλωση – σεμινάριο με τίτλο: «Σχολικός Εκφοβισμός: Μύθοι & Πραγματικότητα», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/04/2015 στις 7.30μμ στην Αίθουσα Χορού του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ισόγειο, Κτίριο Κλεόβουλος) με εισηγήτρια την κα Χριστίνα Παπαηλιού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Σταθμού της ΣΑΕ
Καθηγήτρια Αναστασία Τσαμπαρλή

 • Θέμα:
 • Από:
 • Δραστηριότητα
 • Σταθμό

27 Απριλίου, 2015

Βιωματικό Σεμινάριο: «Φοιτητές & Διατροφή: Διαμορφώνοντας Διατροφική Συνείδηση»

Αγαπητά Μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας,

ο Συμβουλευτικός Σταθμός της ΣΑΕ σας προσκαλεί στο ανοιχτό βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: «Φοιτητές & Διατροφή: Διαμορφώνοντας Διατροφική Συνείδηση» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στις 6μμ στην Αίθουσα Χορού.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανίχνευση αναγκών και η παροχή ενημέρωσης και στήριξης σε θέματα διατροφής προς τους φοιτητές μας καθώς και η ανάπτυξη θετικών στάσεων προς υγιείς διατροφικές συνήθειες.

Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η κα Όλγα Βλάχου, διατροφολόγος & υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου και η κα Μαρία Μπακαρή, ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Σταθμού της ΣΑΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία.

Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Σταθμού της ΣΑΕ
Καθηγήτρια Αναστασία Τσαμπαρλή

 • Θέμα:
 • Από:
 • Δραστηριότητα
 • Σταθμό

01 Απριλίου, 2015

Διάλεξη & Συζήτηση: "Προσαρμογή Αλλοδαπών Φοιτητών: Ψυχο-Εκπαιδευτική Θεωρία & Εφαρμογή

Σας ενημερώνουμε ότι με χαρά υποδεχόμαστε και φέτος στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου τον καθηγητή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας κ. Antonio Duarte ο οποίος θα δώσει μια διάλεξη για τους φοιτητές μας με θέμα: "Προσαρμογή Αλλοδαπών Φοιτητών: Ψυχο-Εκπαιδευτική Θεωρία & Εφαρμογή" την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 5.15μμ στην αίθουσα διδασκαλίας 5 του Κτιρίου 7ης Μαρτίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η διάλεξη-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς όλους όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν.

Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Σταθμού της ΣΑΕ
Καθηγήτρια Αναστασία Τσαμπαρλή

 • Θέμα:
 • Από:
 • Δραστηριότητα
 • Σταθμό

21 Μαρτίου, 2015

Βιωματικό Σεμινάριο: «Σεξουαλική Βία: Μπορώ να Προστατέψω τον Εαυτό μου – ΜΕΡΟΣ B’»

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας,

o Συμβουλευτικός Σταθμός της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει τη διεξαγωγή του βιωματικού σεμιναρίου αυτοπροστασίας με θέμα: «Σεξουαλική Βία: Μπορώ να Προστατέψω τον Εαυτό μου – ΜΕΡΟΣ B’», που αποτελεί συνέχεια του περσινού 4ήμερου σεμιναρίου δίνοντας έμφαση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών που χρίζουν πιο εξειδικευμένης εκπαίδευσης και δεξιοτήτων αυτοπροστασίας.

Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έρευνας & Προώθησης Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας και στοχεύει τόσο στην ψυχολογική υποστήριξη, προετοιμασία και ενδυνάμωση όσο και στην πρακτική άσκηση σε στρατηγικές και ασκήσεις αυτοπροστασίας σε περιστατικά σεξουαλικής βίας αυξημένης επικινδυνότητας.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, 17.00-19.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Κτίριο Κλεόβουλος.

Συντονιστές: Γιώργος Ρουμπίνης, Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας & Μαρία Μπακαρή, MSc, Ψυχολόγος.

Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται κυρίως στις φοιτήτριες μας, που παρακολούθησαν το περσινό 4ήμερο βασικό κύκλο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ απαιτείται δήλωση συμμετοχής ως τις 13/03/2015.

Για δηλώσεις συμμετοχών και κάθε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο: 22410 99096 & email: (spsysae@aegean.gr) τις ώρες λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού (Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10.00-14.00 & Τετάρτη 16.00-20.00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία.

Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Σταθμού της ΣΑΕ
Καθηγήτρια Αναστασία Τσαμπαρλή

 • Θέμα:
 • Από:
 • Δραστηριότητα
 • Σταθμό

12 Μαρτίου, 2015

Ομάδα Συζήτησης Τελειόφοιτων/Απόφοιτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αγαπητά Μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας.

Στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής στήριξης των φοιτητών μας, ο Συμβουλευτικός Σταθμός προσκαλεί τους τελειόφοιτους και απόφοιτους της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών σε ομάδα συζήτησης (encounter group).

Προϋπόθεση συμμετοχής σ’ αυτήν την ομάδα, που σκοπό έχει ειδικότερα τη στήριξη προς την επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητών μας, είναι να μην υπάρχει εκκρεμότητα μαθήματος της κας Τσαμπαρλή (οι φοιτητές δηλαδή να έχουν περάσει τα μαθήματα της, αν τα έχουν στο πρόγραμμά τους).

Για τη συμμετοχή στην ομάδα απαιτείται δήλωση συμμετοχής με μήνυμα προς το Συμβουλευτικό Σταθμό (spsysae@aegean.gr) με ονοματεπώνυμο, τμήμα φοίτησης/αποφοίτησης και τηλέφωνο επικοινωνίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία.

Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Σταθμού της ΣΑΕ
Καθηγήτρια Αναστασία Τσαμπαρλή

 • Θέμα:
 • Από:
 • Δραστηριότητα
 • Σταθμό

23 Ιανουαρίου, 2015

Άγχος & Εξετάσεις: Τρόποι Διαχείρισης & Πρόληψης

Αγαπητά Μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας,

Ευχές εγκάρδιες για ένα υγιές, ευτυχές, δημιουργικό, αισιόδοξο 2015 –ατομικά και συλλογικά!

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών σας προσκαλεί στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση/σεμινάριο για τη νέα χρονιά με θέμα: «Άγχος & Εξετάσεις: Τρόποι Διαχείρισης & Πρόληψης» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29/01/2015 στις 5μμ στην Αίθουσα Χορού (Κτίριο Κλεόβουλος, ισόγειο).

Το σεμινάριο έχει διαδραστικό χαρακτήρα και συντονίζεται από την κα Μαρία Μπακαρή, ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές μας, είναι όμως ανοιχτή στο κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Σταθμού της ΣΑΕ
Καθηγήτρια Αναστασία Τσαμπαρλή

 • Θέμα:
 • Από:
 • Δραστηριότητα
 • Σταθμό

20 Νοεμβρίου, 2014

Συναντήσεις των Ομάδων Συμβουλευτικής

Από την Τετάρτη 19/11/14 ξεκίνησαν οι συναντήσεις των Ομάδων Συμβουλευτικής που οργανώνει ο Συμβουλευτικός Σταθμός με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ανάπτυξη των φοιτητών και φοιτητριών μας.

Στις ομάδες μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές από όλα τα έτη καθώς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής. Ο χαρακτήρας των συνεδριών είναι βιωματικός και το περιεχόμενο τους συν-διαμορφώνεται από τους συμμετέχοντες με τρόπο δημιουργικό και συμμετοχικό υπό την καθοδήγηση της συντονίστριας-συμβούλου της ομάδας.

Οι ημέρες και ώρες των συναντήσεων είναι: Τετάρτη 16.00 -18.00 & Παρασκευή 12.00-14.00 (Αίθουσα Χορού, Κτίριο Κλεόβουλος).

 Οι συναντήσεις διέπονται από αρχές εμπιστευτικότητας, προσφέρονται δωρεάν όπως κάθε υπηρεσία μας για τους φοιτητές, ενώ πρόκειται να λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία και ερώτηση, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την κα Μαρία Μπακαρή τηλεφωνικά στο 22410 99096 τις ώρες λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: spsysae@aegean.gr.

 • Θέμα:
 • Από:
 • Δραστηριότητα
 • Σταθμό

14 Ιουνίου, 2014

Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα τους κινδύνους και την προστασία από το Διαδίκτυο

Οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του Μαθήματος ΕΥΒ03 «Οικογένεια, Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες» του ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής-Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψυχολογίας Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση και τον Συμβουλευτικό Σταθμό της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνουν Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα τους κινδύνους και την προστασία από το διαδίκτυο.

Τίτλος: Απειλή; Εθισμός; Άγνοια; 

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (οδός Δημοκρατίας 1) το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 και ώρα έναρξης 6:00 μμ.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
 Δείτε Πρόσκληση και αφίσα του εργαστηρίου .

 • Θέμα:
 • Από:
 • Εκδήλωση
 • Σταθμό

30 Απριλίου, 2014

Ενδυναμώνοντας την Προσαρμογή Αλλοδαπών Φοιτητών"

Με χαρά σας προσκαλούμε στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 14.30 στις αίθουσες διδασκαλίας 1 και 2 (Κτίριο 7ης Μαρτίου) με θέμα: "Ενδυναμώνοντας την Προσαρμογή Αλλοδαπών Φοιτητών". Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Antonio Manuel Duarte, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Alameda της Πορτογαλίας.

 • Θέμα:
 • Από:
 • Εκδήλωση
 • Σταθμό

18 Μαρτίου, 2014

4ήμερο Σεμινάριο Αυτοπροστασίας & Αυτοάμυνας με θέμα: "Σεξουαλική Βία: Μπορώ να Προστατέψω τον Εαυτό μου"

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σας προσκαλεί σε 4ήμερο Σεμινάριο Αυτοπροστασίας & Αυτοάμυνας με θέμα: "Σεξουαλική Βία: Μπορώ να Προστατέψω τον Εαυτό μου", που συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έρευνας & Προώθησης Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε κύκλο 4 συναντήσεων ως εξής:
Σάββατο 22/314 5-8μμ : Ψυχολογικές Διαστάσεις (εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο)
Σάββατο 29/3/14 5-8μμ : Τεχνικές & Τακτικές Αντιμετώπισης Σεξουαλικών Επιθέσεων
Σάββατο 5/4/14 5-8μμ : Νομική Προστασία του Θύματος - Ποινές Δραστών
Κυριακή 6/414 11πμ-1μμ: Τεχνικές & Τακτικές Αντιμετώπισης Σεξουαλικών Επιθέσεων - Απονομή Βεβαιώσεων Συμμετοχής
Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους και παρακολούθηση είναι δωρεάν.
Για δηλώσεις συμμετοχών και κάθε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Μαρία Μπακαρή στο τηλέφωνο: 22410 99096 & email: spsysae@aegean.gr τις ώρες λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού (Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10.00-14.00 & Τετάρτη 16.00-20.00).

 • Θέμα:
 • Από:
 • Εκδήλωση
 • Σταθμό

18 Μαρτίου, 2014

Ο Σταθμός δεν θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 26 ως την Παρασκευή 28 Μαρτίου λόγω συμμετοχής στην οργάνωση & φιλοξενία της εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) για τους νέους: "Your Europe, Your Say 2014", στην οποία οι νέοι εκφράζουν συμμετοχικά το όραμά τους, τις ιδέες και τις προτάσεις τους για μια καλύτερη Ευρώπη.
 • Θέμα:
 • Από:
 • Ενημέρωση
 • Σταθμό

17 Ιανουαρίου, 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Ενδυναμώνοντας τις επικοινωνιακές δεξιότητες Καλλιεργώντας υγιείς και εποικοδομητικές διαπροσωπικές σχέσεις.

Κατεβάστε εδώ το αρχείο της πρόσκλησης

 • Θέμα:
 • Από:
 • Ενημέρωση
 • Σταθμό

16 Δεκεμβρίου, 2013

O Συμβουλευτικός Σταθμός του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών μετά την μετακόμιση, στεγάζεται πλέον στο Κτίριο Κλεόβουλος, 1ος όροφος, Δημοκρατίας 1.
 • Θέμα:
 • Από:
 • Μεταστέγαση
 • Σταθμό

28 Νοεμβρίου, 2013

Συμμετοχή στην Πολυθεματική Επιμορφωτική Ημερίδα με γενικό τίτλο: "Επαγγελματικό άγχος των εκπαιδευτικών στο σημερινό επιβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον. Τρόποι διαχείρισης με σκοπό την ενδυνάμωσή τους" που συνδιοργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας Α'Βάθιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.
 • Θέμα:
 • Από:
 • Ημερίδα
 • Σταθμό

5 Νοεμβρίου, 2013

εκδηλώσεις του προς το κοινό της Ρόδου για φέτος, σας καλεί στην πρώτη διάλεξη-συζήτηση της χρονιάς με θέμα: «Μετάβαση από την Οικογένεια στην Αυτονομία». Εισηγήτρια θα είναι η διευθύντρια του Συμβουλευτικού Σταθμού
 • Θέμα:
 • Από:
 • Παρέμβαση
 • Σταθμό

30 Οκτωβρίου, 2013

O Συμβουλευτικός Σταθμός του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Ρόδο καλωσορίζοντας τους φοιτητές μας στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και εγκαινιάζοντας τις ανοιχτές εκδηλώσεις του προς το κοινό της Ρόδου για φέτος, σας καλεί στην πρώτη διάλεξη-συζήτηση της χρονιάς με θέμα: «Μετάβαση από την Οικογένεια στην Αυτονομία». Εισηγήτρια θα είναι η διευθύντρια του Συμβουλευτικού Σταθμού και Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, κυρία Αναστασία Τσαμπαρλή - Κιτσαρά.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στις 7.30μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κτίριο Κλεόβουλος (Δημοκρατίας 1, Ρόδος).

 • Θέμα:
 • Από:
 • Ομιλία
 • Σταθμό