ΨΗΦΙΣΜΑ

Μυτιλήνη, 13.02.06

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2006, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της συναδέλφου μας Άννας Σφυρογιαννάκη.

Άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα, έντονη προσωπικότητα, δυναμικό χαρακτήρα και ανεξάντλητη δράση  έδωσε έως την ύστατη στιγμή υπέρτατο αγώνα ζωής. Η Άννα υπήρξε πάντα αγωνίστρια, άνθρωπος με ήθος και συνέπεια στις αρχές της Δημοκρατίας και με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Προσηνής και γεμάτη ψυχική δύναμη ακόμη και όταν η ζωή της επεφύλαξε τόσες δυσκολίες.

Η Άννα Σφυρογιαννάκη υπήρξε από τα πρώτα στελέχη του Ιδρύματος που συνέβαλε αποφασιστικά τόσο στην οργάνωση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όσο και στην ανάπτυξή του. Η συμβολή της από όλες τις θέσεις, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε,  υπήρξε ανεκτίμητη, θα παραμείνει ανεξίτηλη στο Ίδρυμα και αξέχαστη στους συνεργάτες της.

Ο θάνατος της Άννας αποτελεί για το Ίδρυμα και κυρίως για όσους την γνώρισαν από κοντά ιδιαίτερα οδυνηρή απώλεια ενός αγαπητού συνεργάτη και συναδέλφου και ενός εξαίρετου ανθρώπου.

Με τη σκέψη μας στραμμένη στους αγαπημένους της, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου  

αποφασίζει  

  1. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους της  
  2. Να ανακοινωθεί το ψήφισμα στον ημερήσιο Τύπο και στο δικτυακό τόπο του Ιδρύματος  
  3. Να εκπροσωπηθεί επίσημα στην εξόδιο ακολουθία
  4. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Ιδρύματος

 

 

 

 

Κορυφή Σελίδας