ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

                                                                             Μυτιλήνη, 10.10.2003

                                                                             Αριθμ. Πρωτ.: 5455

Προς

-  Δ/νση Διοικητικών Υποθέσεων

-  Δ/νση Οικονομικών Υποθέσεων

-  Δ/νση Σπουδών

-  Δ/νση Δημοσίων-Διεθνών Σχέσεων και Δημοσιευμάτων

-  Περιφερειακές Δ/νσεις Διοικητικής Υποστήριξης

- Γενική Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης

   Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών

   Δ/νση Πληροφορικής και Επικοινωνιών

-  Κεντρική Υπηρεσία Βιβλιοθήκης

-  Γραφείο Αθηνών

-  Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας

-  Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Κοινοποίηση

-  Πρύτανη, Καθηγ. Σ. Κάτσικα

-  Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγ. Ν. Λίτινα

  

Θέμα: Διαδικασία χορήγησης άδειας

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

     Όπως γνωρίζετε οι άδειες του προσωπικού διέπονται από τα σχετικά άρθρα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα Ν.2683/99 (ΦΕΚ 19/9.2.1999 τ. Α΄) και την ΔΙΔΑΔ/Φ.51/261/26452 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης σύμφωνα με την οποία ο χρόνος της κανονικής άδειας των υπαλλήλων που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές προσαυξάνεται με τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες.

      Προκειμένου να ορισθεί ενιαίο σύστημα τήρησης του αρχείου αδειών και διαδικασίας χορήγησής τους παρακαλούμε να εφαρμόζονται τα παρακάτω, τα οποία και αφορούν στο διοικητικό προσωπικό που απασχολείται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με κάθε είδους σχέση εργασίας:

      Το υπόλοιπο ημερών κάθε είδους άδειας επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Διοικητικών Υποθέσεων ή της Περιφερειακής Δ/νσης Διοικητικής Υποστήριξης.

      Ο υπάλληλος καταθέτει αίτηση χορήγησης άδειας (επισυνάπτεται έντυπο) στο εν λόγω Τμήμα τουλάχιστον 3 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξή της. Κατ’ εξαίρεσιν και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και εάν η άδεια διαρκεί μία μόνο ημέρα ο υπάλληλος δύναται τηλεφωνικά να ενημερώσει το αρμόδιο τμήμα και να προσκομίσει το υπογεγραμμένο έντυπο την επομένη (ημέρα επιστροφής του).

     Ο υπάλληλος έχει μεριμνήσει ώστε το έντυπο να έχει ήδη υπογραφεί από τον Προϊστάμενό του. Για κάθε Πανεπιστημιακή Μονάδα απαιτείται η υπογραφή του Περιφερειακού Δ/ντή ενώ για την έδρα του Ιδρύματος (Μυτιλήνη) απαιτείται η υπογραφή του Δ/ντή στη Διεύθυνση του οποίου υπάγεται ο υπάλληλος βάσει του Οργανογράμματος. Οι άδειες των Δ/ντών υπογράφονται από τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Δ/νσης στην οποία υπάγονται ενώ τέλος των Γενικών Δ/ντών από τον Πρύτανη ή τον αρμόδιο Αντιπρύτανη. Οι Περιφερειακοί Δ/ντές πρέπει να εξασφαλίζουν και τη σύμφωνη γνώμη του Δ/ντή στον οποίο υπάγεται, λόγω αντικειμένου εργασίας, ο υπάλληλος του Τμήματος, (π.χ. για το Περιφερειακό Τμήμα Δημοσίων-Διεθνών Σχέσεων και Δημοσιευμάτων Χίου χρειάζεται η έγκριση του Περιφερειακού Δ/ντή Χίου και η σύμφωνη γνώμη του Δ/ντή Δημοσίων-Διεθνών Σχέσεων και Δημοσιευμάτων). Ειδικά για τους υπαλλήλους του Γραφείου Αθηνών στους οποίους έχουν ανατεθεί καθήκοντα προσήκοντα σε Δ/νση της Κεντρικής Διοίκησης, η άδειά τους πρέπει να υπογράφεται από τον αντίστοιχο Δ/ντή της Κεντρικής Υπηρεσίας και να κατατίθεται εντός της προθεσμίας στον Προϊστάμενο του Γραφείου Αθηνών, ο οποίος τηρεί μόνο το αρχείο.

     Οι αποσπασμένοι στον Ε.Λ.Ε. ή την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, εφόσον οι προσωπικοί τους φάκελοι παραμένουν στο Τμήμα Διοικητικών Υποθέσεων της Πανεπιστημιακής Μονάδας προέλευσης, υποχρεούνται να τηρούν την ίδια διαδικασία για τη χορήγηση άδειας με τη διαφορά ότι το έντυπο χορήγησης υπογράφει ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας υποδοχής. 

      Όλα τα έντυπα χορήγησης άδειας καταχωρούνται στον προσωπικό φάκελο του υπαλλήλου. Για το λόγο αυτό ο Ε.Λ.Ε. ή η Εταιρεία πρέπει απαραίτητα να στέλνουν αντίγραφο του εντύπου στην υπηρεσία προέλευσης.

      Ο υπάλληλος που θα κάνει χρήση του δικαιώματος της άδειας αναπληρώνεται από άλλον υπάλληλο του ίδιου Τμήματος ή Γραφείου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δεύτερος υπάλληλος η αναπλήρωση θα γίνεται από υπάλληλο του οποίου το αντικείμενο είναι πλησιέστερο ή συγγενέστερο προς εκείνο του αδειούχου υπαλλήλου. Αυτό ρυθμίζεται από τον Δ/ντή ο οποίος και πρέπει να μεριμνά για τη μη ταυτόχρονη απουσία όλων των υπαλλήλων ενός Τμήματος ή Γραφείου εκτός εξαιρετικών και έκτακτων περιπτώσεων. Ο έγκαιρος και επιμελημένος προγραμματισμός των αδειών έχει στόχο  η απουσία υπαλλήλου να μην δημιουργεί κενό στην πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας και κάθε ενδιαφερόμενου γενικότερα.

 Όσον αφορά στις αναρρωτικές άδειες εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις.

             Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ενημέρωση του προσωπικού.

 

 Από τη Γενική Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης

 Ελένη Κοντάρα


 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ …………………………

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ

 

Ημερ/νία αίτησης ………………

 

Όνομα

 

 

Επίθετο

 

 

Θέση εργασίας

 

 

 

 

 

 

Είδος

Άδειας 1

 

Ημερομηνία έναρξης

 

Αριθμός

ημερών

 

Ημερομηνία επιστροφής

 

Παρατηρήσεις

 

 

 

 

 

 

Υπογραφή

Υπαλλήλου

 

 

 

 

 

Υπογραφή

Προϊσταμένου

 

 

 

…………………………………

…………………………

 

 1 π.χ. Κανονική, Αιμοδοτική, Γονική, Η/Υ       

 

 
 

 

Κορυφή Σελίδας