Χαιρετισμός
Ιστορία
  Πανεπιστημιακές Μονάδες
  Στατιστικά Στοιχεία

Καλωσήρθατε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Στις ηλεκτρονικές σελίδες που ακολουθούν θα

βρείτε αρκετές πληροφορίες σχετικές με τη φυσιογνωμία, τη φιλοσοφία, την ιστορία και τη δομή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Σχολών και των Τμημάτων του.

Όπως θα δείτε, το Πανεπιστήμιό μας διαφέρει αρκετά από τα παραδοσιακά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Πρώτα-πρώτα στη χωροταξία του, αφού είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και ένα από τα πολύ λίγα στον κόσμο που λειτουργεί αποκεντρωμένα σε νησιά ενός αρχιπελάγους ως Πανεπιστήμιο -δίκτυο, αλλά όχι μόνο σ' αυτήν: διαφέρουμε στη σημασία που δίνουμε στην υψηλή ποιότητα σπουδών και στην αριστεία στην έρευνα, στα πρωτοποριακά επιστημονικά αντικείμενα των Τμημάτων μας, στα σύγχρονα προγράμματα σπουδών μας, στις παιδαγωγικά θεμελιωμένες φοιτητοκεντικές μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης που χρησιμοποιούμε, στην έμφαση που δίνουμε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων συμπεριφοράς από τους φοιτητές μας -όπως αναλυτική σκέψη, ικανότητα εργασίας σε ομάδες, επιμονή στην τελειότητα, σημασία στη λεπτομέρεια κλπ.-, στην εκσυγχρονισμένη αντι-γραφειοκρατική και αντισυμβατική διοικητική δομή μας αλλά και στις ανθρώπινες μεταξύ μας σχέσεις. Σ' όλα αυτά μας βοηθά πολύ και η γεωγραφική μας θέση, σ' ένα περιβάλλον που προσφέρεται για σπουδές και έρευνα υψηλού επιπέδου αλλά και για τη δημιουργία στενών και ζεστών ανθρώπινων σχέσεων.

Το όραμά μας είναι η δημιουργία ενός κέντρου αριστείας στο Ανατολικό Αιγαίο, με παγκόσμια ακτινοβολία, που καλλιεργεί και μορφώνει πρωτοπόρα και με κριτικό πνεύμα στελέχη, με άρτια επιστημονική κατάρτιση αλλά και προικισμένα με το δημιουργικό πνεύμα που είναι πια απαραίτητο σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Ο στόχος αυτός δεν είναι εύκολος. Η επίτευξή του καθορίζει την ακαδημαϊκή μας ζωή και ταυτόχρονα απαιτεί εντατική προσπάθεια.

Οι εμπειρίες της λειτουργίας Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε ακριτικά νησιά και της επικοινωνίας μέσα σε ένα Πανεπιστήμιο - Δίκτυο που λειτουργεί μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες του Ελληνικού Αρχιπελάγους οδήγησαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να είναι το πρώτο Ελληνικό Πανεπιστήμιο που έχει πλήρως εντάξει τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην καθημερινή του πρακτική, υλοποιώντας έτσι, στο βαθμό που του αναλογεί, την Κοινωνία της Πληροφορίας στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση.

Ελπίζω και εύχομαι η επικείμενη νοητή σας περιήγηση στον ιστότοπό μας να οδηγήσει και τα πραγματικά βήματά σας κοντά στους χώρους και στους ανθρώπους του Πανεπιστημίου μας και των νησιών μας.

Καθηγητής Σωκράτης Κ. Κάτσικας

Πρύτανης

 

 

 

Κορυφή Σελίδας