Εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο
  Εγγραφές
  Σίτιση
  Στέγαση
  Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
  Υποτροφίες
  Στεγαστικό Επίδομα 1000 ευρώ
  Κάρτα νέων Euro<26
  Φοιτητικά Δάνεια
  Σύμβουλος Σπουδών
  Ακροατές
  Παρακολούθηση Μαθημάτων
  Πτυχιακή Εργασία
  Αξιολόγηση Φοιτητών
  Πτυχίο
  Θερινή Πρακτική Άσκηση

  Βιβλιοθήκη
  Γραφείο Erasmus / Socrates
  Φοιτητική Μέριμνα
  Γραφείο Διασύνδεσης
  Συμβουλευτικός Σταθμός
  Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας

  Πολιτιστικές Ομάδες
  Πολιτιστική Εβδομάδα
  Αιγαιακός Πανεπιστημιακός Αθλητισμός
  Φοιτητικοί Σύλλογοι
  e-Περιοδικό Φοιτητών

 

Εκτός από τις σπουδές, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διάφορες ομάδες και να αναπτύξουν δράσεις και πρωτοβουλίες με βάση τα ενδιαφέροντά τους.


Εκτός από τους φοιτητικούς Συλλόγους που λειτουργούν σε κάθε Τμήμα, με πρωτοβουλία φοιτητών ή άλλων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, έχουν δημιουργηθεί ήδη διάφορες ομάδες πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, φοιτητές με μεράκι και γνώση στην πληροφορική δημιούργησαν δικτυακές πύλες (portals) οι οποίες παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και ευκαιρίες επικοινωνίας.

Βρείτε την ευκαιρία να τις γνωρίσετε και, γιατί όχι, να ενταχθείτε ενεργά σε ορισμένες από αυτές.

 

«My Aegean»: Φοιτητική Πολιτιστική Δραστηριότητα & Δικτυακή Πύλη - eΠεριοδικό

Ένα πανεπιστήμιο... έξι νησιά... My Aegean: «Όλο το Αιγαίο μια γειτονιά!»

Το ΜyAegean είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να φέρει πιο κοντά φοιτητές, και όχι μόνο, από όλα τα νησιά του Αιγαίου! Μέσα σε αυτή τη δικτυακή πύλη μπορείς να ενημερωθείς για διάφορα και ποικίλα θέματα, καθώς λειτουργεί κι ως ένα ηλεκτρονικό περιοδικό. Αρθρα και ενημέρωση, από τους ίδιους τους φοιτητές και νέα όπως αυτά για την Πολιτιστική Εβδομάδα και θέματα της καθημερινότητας. Μπορείς ακόμη να περάσεις στιγμές διασκέδασης ακούγοντας φοιτητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ή παίζοντας on-line παιχνίδια και να επικοινωνήσεις με άλλα άτομα μέσω των συζητήσεων (forum) και του chat. Επιπλέον, μέσα στην ΦωτοGallery μπορείς να βρεις πλούσιο υλικό (φωτογραφίες και video) από τις προηγούμενες Πολιτιστικές Εβδομάδες και την καθημερινή ζωή των φοιτητών, αλλά και να ανεβάσεις κι εσύ φωτογραφίες από την περιοχή ή το νησί σου. Ακόμα, μπορείς να συμμετέχεις στις εκδρομές που οργανώνονται με πρωτοβουλία των μελών της πύλης και σε συνεργασία με άλλες φοιτητικές ομάδες, γνωστές ως «myAegean eXperience». Ετοιμάσου λοιπόν να έρθεις και εσύ μαζί μας σε ένα ταξίδι σε όλο το Αιγαίο!


Φωτογραφική ομάδα

Η ομάδα αυτή ασχολείται με την τέχνη της φωτογραφίας και ειδικότερα με την ασπρόμαυρη φωτογραφία (προς το παρόν). Στεγάζεται σε χώρο της Φοιτητικής Λέσχης (στο Λόφο Πανεπιστημίου), ο οποίος είναι πλήρως εξοπλισμένος και φυσικά διαθέτει σκοτεινό θάλαμο. Με κάθε ευκαιρία, οργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας. Μέσα από συζητήσεις κλειστού κύκλου επιμορφώνονται τα μέλη της, που μπορεί να είναι αρχάριοι ή έμπειροι στη φωτογραφία φοιτητές. Συχνά πραγματοποιούνται εκδρομές για την εξοικείωση με διάφορες τεχνικές και τη λήψη φωτογραφιών σε ειδικά θέματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ενασχόληση της ομάδας με την «πειραματική φωτογραφία», δηλαδή τη λήψη φωτογραφιών με αυτοσχέδιους μηχανισμούς (π.χ. σπιρτόκουτα).

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6949022757 (Βαγγέλης Αλεβίζος),
6973497554 (Βαγγέλης Συμσάρης).

 

Μουσική ομάδα

Η μουσική ομάδα αποτελείται από αρκετές μπάντες (επιμέρους ομάδες) που παίζουν rock, punk, reggae, metal και άλλα είδη μουσικής. Το μέγεθος της ομάδας δεν είναι σταθερό. Μπορεί να περιλαμβάνει 7-8 ενεργά μουσικά σχήματα, ενώ έχει φτάσει να φιλοξενεί και 17 μπάντες. Χωρίς να έχουν τυπικούς κανόνες λειτουργίες, οι επιμέρους ομάδες συναντώνται στην αρχή του χρόνου για να καθορίσουν το πρόγραμμα χρήσης του χώρου τους στη Φοιτητική Λέσχη. Πρόκειται για ένα οργανωμένο studio με μόνωση που διαθέτει drums καθώς και τα κατάλληλα μηχανήματα (ενισχυτές κλπ.) για την υποστήριξη φωνής και των οργάνων που έχουν οι φοιτητές. Κατά τ’ άλλα, συναντώνται όλοι μαζί περίπου κάθε δύο μήνες για να διευθετήσουν οργανωτικά θέματα ή και συχνότερα, όταν ετοιμάζουν κάποια συναυλία. Οι συναυλίες γίνονται συνήθως στους χώρους του Πανεπιστημίου ή σε πλατείες της πόλης. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν συστηματικά και μάλιστα βρίσκονται σε δισκογραφική φάση. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην ομάδα, μπορείτε να τη γνωρίσετε σε μια από τις συναντήσεις και, αν μπορείτε να φτιάξετε άλλη μια μπάντα, ακόμα καλύτερα.

Επικοινωνία: Θα βρείτε αφίσες στα κτίρια του Πανεπιστημίου που ενημερώνουν για τις συναντήσεις της Ομάδας.

Χορευτικός Σύλλογος «Ορφέας»

Ο «Ορφέας» έχει αρκετά χρόνια λειτουργίας (από το 1992) και μεγάλη παράδοση στην οργάνωση και συμμετοχή σε χορευτικές εκδηλώσεις στα νησιά του Αιγαίου, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Πρόκειται για έναν οργανωμένο Σύλλογο με καταστατικό, ο οποίος ασχολείται κατά βάση με τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Στεγάζεται στη Φοιτητική Λέσχη και διαθέτει παραδοσιακές φορεσιές, που είναι απαραίτητες για τα χορευτικά. Οι συστηματικές συναντήσεις – πρόβες δίνουν την ευκαιρία σε φοιτητές που δεν γνωρίζουν χορούς να εξοικειωθούν με αυτούς και να γίνουν πλήρη μέλη του Συλλόγου. Όμως και εκείνοι που ήδη γνωρίζουν χορούς, μπορούν να βελτιωθούν, αφού διδάσκουν και διδάσκονται ταυτόχρονα από τα άλλα μέλη. Είναι μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό ενεργών μελών ομάδες.

Τηλέφωνα: 22510 36968, 6987944388 (Κορίνα Βαρελά)
Website: http://www.aegean.gr/orfeas
E-mail: orfeas_xoreutikos_syllogos@yahoo.gr

Ομάδα μοντέρνου χορού

Οι φοιτητές / φοιτήτριες που τον απαρτίζουν ασχολούνται με μοντέρνο και νεοκλασικό χορό, oriental, Rn’B και άλλα είδη, ανάλογα με τις γνώσεις των μελών της ομάδας. Η εκμάθηση των χορών γίνεται από τα ίδια τα μέλη της ομάδας. Νέα μέλη που δεν γνωρίζουν καθόλου χορό, αλλά έχουν μεράκι να μάθουν είναι ευπρόσδεκτα. Συχνά αναρτώνται ανακοινώσεις σε διάφορα σημεία του Πανεπιστημίου, οι οποίες ενημερώνουν για τις συναντήσεις και τα μαθήματα. Με κάθε ευκαιρία παρουσιάζουν προγράμματα στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τηλέφωνα: 6932213206 (Ιουλία Θεοδωρακοπούλου)

Καταδυτική ομάδα «Τρίτων»

Ασχολούμενη κυρίως με τις καταδύσεις, η ομάδα αυτή αποτελείται από φοιτητές που είναι εκπαιδευμένοι ή αρχάριοι δύτες. Δεν παραδίδει μαθήματα κατάδυσης, καθώς αυτό δεν επιτρέπεται, αλλά συνεργάζεται με σχολή εκπαίδευσης, η οποία κάνει ειδικές τιμές για φοιτητές. Πρόκειται για ένα οργανωμένο Σωματείο (με καταστατικό) που υλοποιεί καταδυτικές δραστηριότητες με στόχο τη γνωριμία με το βυθό, τη δημιουργική αναψυχή αλλά και την προστασία του βυθού. Τα μέλη της ομάδας συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα όπως η ‘Ωκεανογραφική περιβαλλοντική προκαταρκτική μελέτη υποθαλάσσιων περιοχών της Λέσβου για ανάπτυξη καταδυτικών πάρκων’ του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας. Η φωτογράφηση του βυθού είναι μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες ασχολίες του «Τρίτωνα» ενώ οι καθαρισμοί βυθού που συχνά πραγματοποιούνται δείχνουν το ενδιαφέρον της ομάδας για τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Διεύθυνση ομάδας: Καταδυτική Ομάδα ΤΡΙΤΩΝ, Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας - Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Λόφος Πανεπιστημίου, TK 81 100, Μυτιλήνη

E-mail: dive@aegean.gr
           triton@aegean.gr

Ομάδα μοντέρνου χορού – Adagio

Η αγάπη και το μεράκι μιας ομάδας φοιτητριών για το χορό οδήγησαν στη δημιουργία μιας πρωτοπόρας, δυναμικής και δημιουργικής ομάδας μοντέρνου χορού. Η ομάδα Adagio συγκροτήθηκε πρόσφατα και στεγάζεται στη Μυτιλήνη (Μυρογιάννη 1), σε μία κατάλληλα εξοπλισμένη αίθουσα που παραχωρείται από την Πολιτιστική Παρέμβαση "Πάραλος". Η ομάδα έχει ως σκοπό την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση καθώς και την ελεύθερη έκφραση κάθε μέλους της. Όλα τα μέλη της ομάδας συνεισφέρουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, για τη δημιουργία πρωτότυπων χορογραφιών με κομμάτια της επιλογής τους. Οι παραστάσεις και οι εμφανίσεις είναι ο τελικός στόχος της ομάδας, όπου αναγνωρίζεται το έργο, το ομαδικό πνεύμα καθώς και η καλή συνεργασία όλων των μελών της. Σε άμεση επαφή και στενή συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Κρήτης, η ομάδα Adagio βρίσκεται σε μία προσπάθεια πραγματοποίησης ενός Φεστιβάλ μοντέρνου χορού, το οποίο θα διεξάγεται κάθε χρόνο και όπου θα συμμετέχουν φοιτητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι, κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάζει τις χορογραφίες που δουλεύει καθώς και να ζει μία αξέχαστη εμπειρία!

Τηλέφωνα: 6947624483 (Τέση Ευελπίδου)

Θεατρική ομάδα «Πρόβα»

Οι εξαιρετικές παραστάσεις που ανέβαζαν πριν από μερικά χρόνια οι φοιτητές στα θεατράκια της Μυτιλήνης έδειξαν ότι αξίζει να οργανωθούν σε Σωματείο με καταστατικό. Έτσι δημιουργήθηκε η «Πρόβα», μια ομάδα με αρκετά μέλη που παρουσιάζει θεατρικά έργα σε πολύ ενδιαφέρουσες εκτελέσεις. Η «Πρόβα» στεγάζεται στο κτίριο της Φοιτητικής Λέσχης, αλλά κάνει τις πρόβες της στο κτίριο «Παπαρίσβα». Στην αρχή κάθε χρονιάς (Σεπτέμβρης-Οκτώβρης) γίνονται συχνές συναντήσεις και συζητήσεις για να αποφασιστεί το πρόγραμμα, δηλαδή το έργο που θα προετοιμαστεί και οι υπόλοιπες δραστηριότητες. Οι αρχάριοι στο θέατρο μαθαίνουν από τους πιο έμπειρους και όλοι μαζί προετοιμάζουν τα κοστούμια και τα σκηνικά του έργου. Μαθαίνουν μέσα από θεατρικά παιχνίδια και διάφορες τεχνικές, ενώ ανανεώνουν κάθε χρόνο το δυναμικό τους με πρωτοετείς και άλλους φοιτητές, που τους ενδιαφέρει το θέατρο. Παλιότερα δοκίμασαν με επιτυχία και θέατρο δρόμου. Η «Πρόβα» είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Φοιτητικών Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων που περιλαμβάνει ομάδες από όλη την Ελλάδα. Κάποια έργα έχουν ανεβάσει και σε φεστιβάλ στην Αθήνα.

Τηλέφωνα:
6946706346 (Ιωάννα),
6977995234 (Αθηνά)

Κινηματογραφική ομάδα

Η κινηματογραφική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη, γνωστή και ως Κινηματογραφική Συμμορία, τον τελευταίο χρόνο ξανά δραστηριοποιήθηκε οργανώνοντας προβολές και ένα διήμερο φεστιβάλ Φιλμ Νουάρ. Η επιλογή των ταινιών που προβάλλονται κάθε Κυριακή στο κτήριο Παπαρίσβα, γίνεται από το σύνολο των μελών της ομάδας στην εβδομαδιαία συνάντησή τους. Διαθέτει ένα αρχείο περίπου 150 ταινιών σε VHS, το οποίο αρχικά παραχωρήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Δανείζεται επίσης ταινίες από καθηγητές του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Οργανώνει και παρουσιάζει κινηματογραφικά αφιερώματα σε συγκεκριμένους σκηνοθέτες, ηθοποιούς ή θεματικές ενότητες καθώς και μικρά φεστιβάλ. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή, ανεξάρτητα από το έτος και το Τμήμα σπουδών.

Τηλέφωνα:
E-mail: kinimatografiki@lesvos.aegean.gr

http://www.aegean.gr/kinimatografiki/

Χορευτικός Σύλλογος Κρητών "Ερωτόκριτος"

Ο Ερωτόκριτος, λειτουργώντας από το 2008 με καταστατικό, διδάσκει κρητικούς χορούς. Φοιτητές και όχι μόνο από όλη την Ελλάδα μπορούν να διδαχτούν την κρητική παράδοση, να λάβουν μέρος σε παραστάσεις που διοργανώνει ο σύλλογος αλλά και το Πανεπιστήμιο καθώς και σε άλλες δραστηριότητες. Στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου (πρώην "Ευ Ζην") που βρίσκεται στην πόλη της Μυτιλήνης επί της οδού Ναυμάρχου Παπανικολή 11.

Τηλέφωνα: 6949028897 (Κουρμούλη Αγγελική)
>> Μπορώ να δημιουργήσω νέα ομάδα;
>> Καταχώρηση ομάδας στην ιστοσελίδα του ΠΑ
 

 

 
 
 
Κορυφή Σελίδας